Close
Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Segítség a bajban.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A vészhelyzetre nemes felajánlással reagált a világjárvány miatt szinte kihasználatlanul álló The Hoxton luxusszálloda,

amely menedéket nyújt a bajba jutottaknak azzal, hogy elszállásolja őket Los Angelesben és Portlandben.

A rászorulóknak mindössze annyi a dolguk, hogy lakcímük igazolásával regisztrálnak a hello.DTLA@thehox.com vagy a hello.portland@thehox.com e-mail címen, aztán a szálloda jelentkezik és vendégül látja őket. Valamennyi, evakuálásra kényszerült Los Angeles-i és portlandi lakos automatikusan megkapja az ingyenes szálláslehetőséget.

A Hoxtonnál azokra is gondoltak, akiknek nem kötelező elhagyniuk a lakhelyüket, hanem csak a mindennapjaikat befolyásolja a tűzesetek következtében rossz minőségűvé vált levegő, ők ötvenszázalékos kedvezménnyel vehetnek ki szobát a Los Angeles-i hotelben (ahol egyébként békeidőben 184 dollárba kerül egy éjszakára egy kétágyas szoba).

A Hoxtont előszeretettel emlegetik amolyan anti-hotelként, mert nem feltétlenül illeszkedik a hagyományos szállodák sorába nyitott koncepciója és modern szobaberendezései miatt. Londonban, Chicagóban és Brooklynban is működnek kényelemközpontú egységei.

Nem a Hoxton az egyetlen a nyugati parti szállodák közül, amelyik felajánlotta üres szobáit, az U-Haul például harmincnapos elszállásolást ajánl Oregon és Washington állam mintegy tizenöt helyszínén, illetve jó néhány Airbnb-szállásadó is befogadja az evakuálás miatt költözni kénytelen embereket az Open Homes program keretében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, The Hoxton, Insider)

FOLYTASD EZZEL
Ebből az elképesztően látványos irodából garantáltan nem vágynál home office-ba
Ez az izlandi ház a tökéletes bizonyíték, miért érdemes rombolás helyett megmenteni
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom