Close
Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Segítség a bajban.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A vészhelyzetre nemes felajánlással reagált a világjárvány miatt szinte kihasználatlanul álló The Hoxton luxusszálloda,

amely menedéket nyújt a bajba jutottaknak azzal, hogy elszállásolja őket Los Angelesben és Portlandben.

A rászorulóknak mindössze annyi a dolguk, hogy lakcímük igazolásával regisztrálnak a hello.DTLA@thehox.com vagy a hello.portland@thehox.com e-mail címen, aztán a szálloda jelentkezik és vendégül látja őket. Valamennyi, evakuálásra kényszerült Los Angeles-i és portlandi lakos automatikusan megkapja az ingyenes szálláslehetőséget.

A Hoxtonnál azokra is gondoltak, akiknek nem kötelező elhagyniuk a lakhelyüket, hanem csak a mindennapjaikat befolyásolja a tűzesetek következtében rossz minőségűvé vált levegő, ők ötvenszázalékos kedvezménnyel vehetnek ki szobát a Los Angeles-i hotelben (ahol egyébként békeidőben 184 dollárba kerül egy éjszakára egy kétágyas szoba).

A Hoxtont előszeretettel emlegetik amolyan anti-hotelként, mert nem feltétlenül illeszkedik a hagyományos szállodák sorába nyitott koncepciója és modern szobaberendezései miatt. Londonban, Chicagóban és Brooklynban is működnek kényelemközpontú egységei.

Nem a Hoxton az egyetlen a nyugati parti szállodák közül, amelyik felajánlotta üres szobáit, az U-Haul például harmincnapos elszállásolást ajánl Oregon és Washington állam mintegy tizenöt helyszínén, illetve jó néhány Airbnb-szállásadó is befogadja az evakuálás miatt költözni kénytelen embereket az Open Homes program keretében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, The Hoxton, Insider)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom