Close
Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Segítség a bajban.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A vészhelyzetre nemes felajánlással reagált a világjárvány miatt szinte kihasználatlanul álló The Hoxton luxusszálloda,

amely menedéket nyújt a bajba jutottaknak azzal, hogy elszállásolja őket Los Angelesben és Portlandben.

A rászorulóknak mindössze annyi a dolguk, hogy lakcímük igazolásával regisztrálnak a [email protected] vagy a [email protected] e-mail címen, aztán a szálloda jelentkezik és vendégül látja őket. Valamennyi, evakuálásra kényszerült Los Angeles-i és portlandi lakos automatikusan megkapja az ingyenes szálláslehetőséget.

A Hoxtonnál azokra is gondoltak, akiknek nem kötelező elhagyniuk a lakhelyüket, hanem csak a mindennapjaikat befolyásolja a tűzesetek következtében rossz minőségűvé vált levegő, ők ötvenszázalékos kedvezménnyel vehetnek ki szobát a Los Angeles-i hotelben (ahol egyébként békeidőben 184 dollárba kerül egy éjszakára egy kétágyas szoba).

A Hoxtont előszeretettel emlegetik amolyan anti-hotelként, mert nem feltétlenül illeszkedik a hagyományos szállodák sorába nyitott koncepciója és modern szobaberendezései miatt. Londonban, Chicagóban és Brooklynban is működnek kényelemközpontú egységei.

Nem a Hoxton az egyetlen a nyugati parti szállodák közül, amelyik felajánlotta üres szobáit, az U-Haul például harmincnapos elszállásolást ajánl Oregon és Washington állam mintegy tizenöt helyszínén, illetve jó néhány Airbnb-szállásadó is befogadja az evakuálás miatt költözni kénytelen embereket az Open Homes program keretében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, The Hoxton, Insider)

hotel | los angeles | rászorulók | felajánlás | üres

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram