Close
Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Példaértékű gesztust tett egy luxushotel a kaliforniai bozóttüzek károsultjainak

Segítség a bajban.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A vészhelyzetre nemeslelkű felajánlással reagált a világjárvány miatt szinte kihasználatlanul álló The Hoxton luxusszálloda,

amely menedéket nyújt a bajba jutottaknak azzal, hogy elszállásolja őket Los Angelesben és Portlandben.

A rászorulóknak mindössze annyi a dolguk, hogy lakcímük igazolásával regisztrálnak a hello.DTLA@thehox.com vagy a hello.portland@thehox.com e-mail címen, aztán a szálloda jelentkezik és vendégül látja őket. Valamennyi, evakuálásra kényszerült Los Angeles-i és portlandi lakos automatikusan megkapja az ingyenes szálláslehetőséget.

A Hoxtonnál azokra is gondoltak, akiknek nem kötelező elhagyniuk a lakhelyüket, hanem csak a mindennapjaikat befolyásolja a tűzesetek következtében rossz minőségűvé vált levegő, ők ötven százalékos kedvezménnyel vehetnek ki szobát a Los Angeles-i hotelben (ahol egyébként békeidőben 184 dollárba kerül egy éjszakára egy kétágyas szoba).

A Hoxtont előszeretettel emlegetik amolyan anti-hotelként, mert nem feltétlenül illeszkedik a hagyományos szállodák sorába nyitott koncepciója és modern szobaberendezései miatt. Londonban, Chicagóban és Brooklyn-ban is működnek kényelemközpontú egységei.

Viszont nem a Hoxton az egyetlen a nyugati parti szállodák közül, amelyik felajánlotta üres szobáit, az U-Haul például harmincnapos elszállásolást ajánl Oregon és Washington állam mintegy tizenöt helyszínén, illetve jó néhány Airbnb-szállásadó is befogadja az evakuálás miatt költözni kénytelen embereket az Open Homes program keretében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images, The Hoxton, Insider)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom