Híres magyar grófnő inspirálta kollekciót mutatott be a Pelso

Festetics Júlia grófnő (1753-1824) botanika iránti szeretete és lenyűgöző gyűjteménye ihlette a Pelso 2024 tavaszi/nyári kollekcióját. A grófnő gyűjteménye mára a Természettudományi Múzeum alapját képezi.

Nyáron a Káli-medence a természet megannyi egyszerű csodájával kápráztat el bennünket. Csatlakozz egy piknikre a nyári mezőn, és gyönyörködj a növény-és állatvilágban, amely kollekciót ihlette:

színpompás virágok, törékeny szirmok és apró bogárszárnyak zaja elevenedik meg a fülledt nyári délutánon.

Az SS24 kollekció mintáit és vonalvezetését a környék botanikai világa ihlette, mely a grófnő számára oly kedves volt. Az új kollekcióban – amelyben a modern, városi életstílus és a lezser tóparti elegancia keveredik – ezúttal Füzes Eszter tervei kapnak központi szerepet.

A kollekció könnyű, lebegő fazonokat tartalmaz, amelyeket Festetics Júlia kozmopolita, elegáns életmódja inspirált. A ruhák, szoknyák és felsők természetes, könnyű anyagokból, például selyemből, pamutból és viszkózból készültek.

A minták Schuch Lilla képzőművész, és Kéri Balázs grafikus munkája során születtek meg, a Pelso minden eddigi kollekciójánál kiemelkedőbb szerepet töltenek be: ezek a botanikai történetek elbeszélői. A törékeny virágokat és papírvékony szirmokat gyönyörű részletgazdagságukban figyelhetjük meg a ruhákon – akárcsak egy szenvedélyes gyűjtő, amikor féltett kincseit nagyító alá teszi, hogy megcsodálja azok minden részletét.

A könnyed akvarell mintákat vékony, rajzos vonalak egészítik ki, amelyek a 19. század részletes litográfiáit idézik. A gazdag színpalettát a hideg kékek, az okker, valamint a meleg narancs és vörös árnyalatok uralják. A kollekció darabjai izgalmas textúrákkal, rétegekkel, karakteres színekkel, gazdag mintákkal és hímzett részletekkel kelnek életre, megidézve a grófnő kollekcióját. A botanikus-és rovarmotívumok mellett geometrikus cementlap motívumok is megjelennek a ruhákon, amelyek izgalmas kontrasztot alkotnak a virágok szentimentális hangulatával.

A Mészáros Angéla által tervezett fürdőruha-kollekció finom és elegáns, könnyen kombinálható a kollekció többi darabjával. A férfi kollekció darabjai lezser, de stílusos életérzést hordoznak magukban: bő, selyem szettek, nyomott ingek és elegáns szabású nadrágok debütálnak a kollekcióban. A nyomatok egy része női és férfi ruhadarabokon is megjelenik, egységesítve a kollekciót.

Az SS24 Botanical Chronicles kollekció világa kibővül az első Home termékcsaláddal: részletes, kézzel festett botanikus világ elevenedik meg különféle otthoni kiegészítőkön: székeken, puffokon, párnákon és szalvétákon, amelyekkel játékos, és egyben elegáns frissességet csempészhetünk otthonunkba. A Pelso Living kollekcióban néhány korábbi, bestseller mintájuk is megtalálható. A kollekció részeként mindegyik minta tapéta formában is megrendelhető.

Az SS24 Botanical Chronicles kollekció színpompás utazásra invitál a művészet és divat világába.

festetics grófnő | kollekció | pelso | nyár | tavasz

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom