Close
Ennyiféleképpen büntethetnek meg Velencében

Ennyiféleképpen büntethetnek meg Velencében

Egy légiutas-kísérő készített egy hasznos TikTok videót arról, Velencében nyaralva mi mindenért büntethetik meg a turistákat akár 500 euróra, vagyis több mint kétszázezer forintra.

Az argentin légiutaskísérő, a 29 éves Barbie rendszeresen oszt meg fontos utazási tippeket és titkokat a TikTokon. Videói annyira népszerűek, hogy már hárommillió követővel rendelkezik.

A Velencei bírságokról szóló összeállítását már 7,4 millióan látták, ebből pedig az is kiderül, hogy bár Velence a világ egyik legromantikusabb városa,

az egyik legszigorúbb is, ha a turistáknak kiszabott bírságokról van szó.

A videóból kiderül, hogy a galambok etetéséért, az emlékművekre való leülésért és a csatornákban való úszkálásért is bírság jár. A belvárosban egy csésze kávé átlagos ára kétezer forint körül van, ha azonban ezt ülve fogyasztanánk el, még többet kell fizetnünk.

De nem ez az egyetlen baki, amibe könnyen belefuthatunk.

A légiutaskísérő TikTok-videójában megáll egy tájékoztató táblánál, hogy figyelmeztesse a követőit azokra a korlátozásokra, amelyeket esetleg nem vettek észre.

És hogy mi mindenért lehet bírságot kapni?

Csatornában úszás 350 euró.
Földön, lépcsőn, emlékművön ülni, enni és inni 100-200 euró.
Szemetelés 350 euró.
Galambetetés 25-500 euró.
Kerékpározás és görkorcsolyázás 100 euró.

 

@barbiebac.ok De Venecia tengo los mas #BonitosRecuerdos ♬ Gimme Gimme Gimme (a man after midnight) – Syzz

Emellett a vízi utak közelében a jobbra kell húzódni, a városban nem szabad fürdőruhában sétálni, a turistáknak pedig tilos tábort verniük a városban. Bár a szabályok túlságosan szigorúnak tűnhetnek, ezek kellenek ahhoz, hogy megőrizhessék a város egyedülálló látnivalóit.

(Forrás: Dailymail, fotó: Getty Images)

korlátozás | szabály | pénzbüntetés | pénzbírság | velence

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram