Péntektől olyan helyről nézheted meg Budapestet, ahonnan eddig még nem lehetett

A nyilvánosság előtt mindeddig zárva volt a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában lévő, a Pénzmúzeumnak is helyet adó épület tetőterasza, június 16-tól viszont megnyitja kapuit.

A Pénzmúzeum Panoráma Terasz megnyitásának célja, hogy szélesebb kötben megismertessen egy egyedülálló épületet. Az ez irányban tett első lépés az Évszázados értékünk – Korcsolyapályától a Pénzmúzeumig című új, időszaki kiállítás átadása volt április közepén.

A tárlat az ingatlan múltján keresztül Sándy Gyula építészmérnököt igyekszik reflektorfénybe állítani. Sándy száz éve tervezte meg a Széll Kálmán tér és Buda ikonikus épületét.

Sándy kedvelte a középkori architektúrát, gyermekkorában kedves várai (Murány vára, a trieszti Miramare-kastély) nagy hatást gyakoroltak rá, ezért munkáin – így az élete fő művének tekinthető Postapalotán is – hangsúlyosak a várszerű elemek, bástyák, körtornyok.

Noha az épület robusztus, a tervező a legfelső szintet hátraugratta, emiatt nemcsak optikailag látszik kevésbé magasnak az épület, de az építészeti megoldás tetőterasz kialakítását is lehetővé tette.

Az ingyenesen felkereshető Pénzmúzeum Panoráma Terasz – ahol egy kávézó is helyet kapott –, idén a múzeum látogatói számára érhető el.

A látogatási idő a Pénzmúzeum nyitvatartásához igazodik, kivéve a Múzeumok Éjszakáján. Június 24-én ugyanis délután négy és éjfél között vezetett túra keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a ház és a terasz érdekességeivel. Az időpontokra ide kattintva lehet jelentkezni.

pénzmúzeum | Pénzmúzeum Panoráma Terasz | egyedülálló | kávézó | kilátás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom