Close
Kiderült, hogy a magyarok inkább optimisták vagy pesszimisták-e a pénzügyeiket illetően

Kiderült, hogy a magyarok inkább optimisták vagy pesszimisták-e a pénzügyeiket illetően

Hajszálnyival többen vannak a derülátók.

A pénzügyi terveket vizsgáló legújabb felmérésben a válaszadók 51 százaléka vallotta magát derűlátónak az év elején, míg 49 százalék borúlátóan tekint az idei évre – ismertette új kutatásának eredményét a Generali Biztosító.

A cég rámutatott arra, hogy az optimista szemléletmód jellemzőbb a fiatalabb korosztályra (18-39 évesek), illetve a magasabb jövedelemmel rendelkezőkre.

A kutatásból kiderül, hogy a lakosság körülbelül harmada (36 százalék) tett valamilyen pénzügyi fogadalmat idén, a válaszadók 42 százaléka 2023-ban szeretne jobban odafigyelni a spórolásra. Az emberek 40 százaléka a felesleges termékek és szolgáltatások megvásárlásának elkerülésére kíván fókuszálni, negyedük pedig a rezsicsökkentő megoldásokat részesítené előnyben. A személygépjármű-használat csökkentésével a válaszadók 15 százaléka kíván spórolni.

Azok közül, akik tervezik a kiadás-csökkentést, a válaszadók ötöde a magasabb fizetés reményében munkahelyváltást is tervez 2023-ban.
Schaub Erika, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja a közlemény szerint elmondta: a kutatás eredményei megerősítették, hogy a magyarok többsége számára fontos a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás. A pénzügyi stabilitás megteremtéséhez elengedhetetlen a rendszeres megtakarítás, legyen szó bármekkora összegről, illetve érdemes tájékozódni a személyre szabott pénzügyi megoldásokról.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

 

optimista | kutatás | pesszimista | jövő | spórolás

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram