Close
Az ember, akinek a férfiak és a nők is egy életre hálásak lehetnek

Az ember, akinek a férfiak és a nők is egy életre hálásak lehetnek

A világ egyik leghíresebb franciája megreformálta a férfidivatot, és a maradiság félredobásával elegánsabbá, testhezállóbbá tette a nőit, miközben végig megőrizte függetlenségét. Ő Pierre Cardin. 

Egyes húzásaival (például kézi helyett gépi varrást alkalmazva olcsóbbá tette a termékeit) kivívta a szakma haragját, de azt nem lehet tőle elvenni, hogy a hatvanas-hetvenes évek lázadó korszakának egyik kulcsfigurája volt. Stílusára sokféle jellemzőt aggattak: hol sajátosan elegánsnak, hol bohókásnak tartották, néha pedig az egészen egyszerűtől a merészig húzódott a skálája. Az viszont biztos, hogy az uniszex divat kitalálója megkerülhetetlen alakja a divattörténelemnek.

Ez is érdekelhet:

hangulat | video | történet | divat | pierre cardin

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram