Alighanem minden idők legnagyobb piknikjére lehet jelentkezni május végén

Van valami nagyon elegáns a piknikezésben, de amit a hónap végére Párizs kínál ebben a kategóriában, az valami egészen álomszerű.

Egy nem mindennapi megapikniket szerveznek ugyanis a francia fővárosban, melyre nyugodtan lehet üres kézzel is érkezni, merthogy az ételeket a helyi éttermek és vendéglők biztosítják. A helyszín pedig mi más lehetne ezek után,

mint a csodás Champs-Élysées.

Május 26-ra négyezer embert várnak az exkluzív piknikre, melyhez a Diadalívtől egészen az V. György sugárút kereszteződéséig tartó teljes rész autómentes lesz. Kilenc szakaszra osztják fel a területet, a résztvevők mindegyike lekvárral megpakolt kosarat kap, emellé különböző francia finomságok érkeznek és igazi piknikhez illően szabadtéri játékok dobják fel a napot.

A kereszteződéstől a Rue Arsène Houssaye-ig egy 216 méter hosszú, piros-fehér gyapjútakaró fogja borítani az utcát, és mivel az esemény összesen 4212 méteres területet fed le, jó eséllyel ez lesz a világ valaha megrendezett legnagyobb piknikje!

Aki kedvet kapott ahhoz, hogy ezen a vélhetően csodás napon brie-t, cornichont és kekszet majszoljon ide kattintva jelentkezhet a jegyekért, amiket sorsolás útján osztanak ki.

Már-már tradíció, hogy június első szombatján a Balaton-felvidék csodás szőlőhegye megtelik élettel és egy napra a borrajongó természetbarátoké lesz a főszerep. A Szent György-hegy Hajnalig a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválja, amikor olyan kis pincék is kinyitnak, ahova máskor nem lehet ellátogatni. Ez a nap a találkozásoké, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és sárkányoké!

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

párizs | rekord | Champs-Elysées | piknik

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom