Close
Egy pilóta elárulta, hová érdemes ülni a repülőgépen

Egy pilóta elárulta, hová érdemes ülni a repülőgépen

Patrick Smith már nem először ad hasznos tanácsokat.

A pilóta elmondta, hogyan ajánlatos ülést választani annak érdekében, hogy a lehető legkönnyebben vészeljük át a turbulenciát. Azt javasolja, hogy a gép vagy a kabin elején válasszunk helyet, mivel a turbulenciát általában a hátsó részen érezni jobban.

– Minél hosszabb a repülőút, annál fontosabb a jó ülésválasztás. Ha a célunk a spórolás, akkor jó eséllyel egy középső ülésen találjuk magunkat – mondta Patrick Smith. – De minden hosszabb repülőút esetén azt javaslom, hogy fizessünk felárat az ülésválasztás lehetőségéért. Csak ne feledjük, hogy a helyek a repülőgép típusától és a piactól függően különböző módon vannak konfigurálva. A 15B ülés egy belföldi konfigurációban egészen más lehet, mint a 15B egy hosszú távú járaton. Javaslom, hogy nézzük meg az ábrákat és értékeléseket például a SeatGuru.com oldalon.

Bár a hely kiválasztása a turbulencia kellemetlen hatásainak csökkentése érdekében nem rossz ötlet, Patrick ragaszkodik ahhoz, hogy a rázós jelenségtől való félelem nagyrészt alaptalan.

Még egyetlen repülőgép sem zuhant le turbulencia miatt, a balesetek túlnyomó többsége felszállás és leszállás közben következik be. A turbulencia azonban nem mindig kockázatmentes.

–  Egyszer egy kollégám a turbulencia következtében véletlenül ráöntött egy pohár italt az egyik utasra. Utóbbinak ezért megengedtük, hogy felvegye a személyzet ruháját, amíg mi próbáltuk megtisztítani és megszárítani az övét – mesélte a pilóta. – Elég vicces incidens volt, szerencsére az utas nem csinált belőle problémát.

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

(Forrás: Mirror, fotók: Getty Images)

tipp | turbulencia | tanács | repülés | repülő

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram