Már csak pár napig kóstolhatók itt ebből a különleges szőlőpárlatból készült koktélok

Egy távoli világ ízeit megkóstolni mindig izgalmas történet és valljuk be, Peru nem feltétlenül tartozik azon országok közé, melynek gasztronómiai pillanatait minden budapesti utcasarkon meg lehet csípni. Éppen ezért tűnik vonzónak a hazai bárvilág elitjébe tartozó Blue Fox The Bar csupán rövid ideig élvezhető ajánlata.

A Blue Fox The Bar az emblematikus Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja.

Az elegáns szálloda hangulatához remekül passzoló helyen az érdekesebb alapanyagokra és a belőlük készített italokra specializálódtak, úgyhogy ebből kiindulva nem nagyon lehetett volna ideálisabb házigazdát találni egy perui nagykövetséggel közösen gründolt eseményhez, hogy gasztronómiai élményeken keresztül népszerűsítsék a dél-amerikai ország kultúráját.

A kötetlen hangulatú estét Peru nemzeti itala, a Pisco vitte el; a zamatos és aromás szőlőpárlatból klasszikus és egyedi koktélokat kreált a Blue Fox The Bar csapata, az autentikus perui ételekért pedig egy perui származású vendégséf, Javi Calea volt a felelős.

A Pisco sokféle változatban ismert, de Perun kívül nincs igazán köztudatban. Szakértők szerint tisztán fogyasztva az igazi (ebben az állapotában nagyon tiszta, fényes, markáns illatú, ugyanakkor testes és karakteres pálinka), aperitifnek kiváló ital, ugyanakkor hibátlan koktélalap is. A Blue Fox The Barban egy korábbi Pisco-masterclass (melyen többek között az ital készítését és történetét lehetett megismerni) folytatásaként tartották meg a Pisco Night-ot, az egyhetes Pisco-hét nyitóbuliját.

Négyféle koktélt találtak ki, melyek közül üdvözlő kortyokként a savanykásabb Pisco Sour (Pisco, lime, citrom, cukor, tojásfehérje) és a kesernyés-ütős Zamboni (Pisco, campari, vermut) köszöntött, majd a nagyon frissítő Chilcano (Pisco, lime, gyömbérsör), végül az est talán legjobbja, az életet ünneplő édeskés-hűvös Viva El Perú! (Pisco, bodza, citrusok, vanília, menta) robbant be, hogy aztán egészen április 14-ig bevezessen kicsit a perui életérzésbe.

 

pisco | kempinski | Blue Fox The Bar | szőlőpárlat | hotel

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom