Egy távoli világ ízeit megkóstolni mindig izgalmas történet és valljuk be, Peru nem feltétlenül tartozik azon országok közé, melynek gasztronómiai pillanatait minden budapesti utcasarkon meg lehet csípni. Éppen ezért tűnik vonzónak a hazai bárvilág elitjébe tartozó Blue Fox The Bar csupán rövid ideig élvezhető ajánlata.
A Blue Fox The Bar az emblematikus Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja.
Az elegáns szálloda hangulatához remekül passzoló helyen az érdekesebb alapanyagokra és a belőlük készített italokra specializálódtak, úgyhogy ebből kiindulva nem nagyon lehetett volna ideálisabb házigazdát találni egy perui nagykövetséggel közösen gründolt eseményhez, hogy gasztronómiai élményeken keresztül népszerűsítsék a dél-amerikai ország kultúráját.
A kötetlen hangulatú estét Peru nemzeti itala, a Pisco vitte el; a zamatos és aromás szőlőpárlatból klasszikus és egyedi koktélokat kreált a Blue Fox The Bar csapata, az autentikus perui ételekért pedig egy perui származású vendégséf, Javi Calea volt a felelős.
A Pisco sokféle változatban ismert, de Perun kívül nincs igazán köztudatban. Szakértők szerint tisztán fogyasztva az igazi (ebben az állapotában nagyon tiszta, fényes, markáns illatú, ugyanakkor testes és karakteres pálinka), aperitifnek kiváló ital, ugyanakkor hibátlan koktélalap is. A Blue Fox The Barban egy korábbi Pisco-masterclass (melyen többek között az ital készítését és történetét lehetett megismerni) folytatásaként tartották meg a Pisco Night-ot, az egyhetes Pisco-hét nyitóbuliját.
Négyféle koktélt találtak ki, melyek közül üdvözlő kortyokként a savanykásabb Pisco Sour (Pisco, lime, citrom, cukor, tojásfehérje) és a kesernyés-ütős Zamboni (Pisco, campari, vermut) köszöntött, majd a nagyon frissítő Chilcano (Pisco, lime, gyömbérsör), végül az est talán legjobbja, az életet ünneplő édeskés-hűvös Viva El Perú! (Pisco, bodza, citrusok, vanília, menta) robbant be, hogy aztán egészen április 14-ig bevezessen kicsit a perui életérzésbe.
kempinski | peru | szőlőpárlat | pisco | Blue Fox The Bar | koktél
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!