Már csak pár napig kóstolhatók itt ebből a különleges szőlőpárlatból készült koktélok

Egy távoli világ ízeit megkóstolni mindig izgalmas történet és valljuk be, Peru nem feltétlenül tartozik azon országok közé, melynek gasztronómiai pillanatait minden budapesti utcasarkon meg lehet csípni. Éppen ezért tűnik vonzónak a hazai bárvilág elitjébe tartozó Blue Fox The Bar csupán rövid ideig élvezhető ajánlata.

A Blue Fox The Bar az emblematikus Kempinski Hotel Corvinus Budapest koktélbárja.

Az elegáns szálloda hangulatához remekül passzoló helyen az érdekesebb alapanyagokra és a belőlük készített italokra specializálódtak, úgyhogy ebből kiindulva nem nagyon lehetett volna ideálisabb házigazdát találni egy perui nagykövetséggel közösen gründolt eseményhez, hogy gasztronómiai élményeken keresztül népszerűsítsék a dél-amerikai ország kultúráját.

A kötetlen hangulatú estét Peru nemzeti itala, a Pisco vitte el; a zamatos és aromás szőlőpárlatból klasszikus és egyedi koktélokat kreált a Blue Fox The Bar csapata, az autentikus perui ételekért pedig egy perui származású vendégséf, Javi Calea volt a felelős.

A Pisco sokféle változatban ismert, de Perun kívül nincs igazán köztudatban. Szakértők szerint tisztán fogyasztva az igazi (ebben az állapotában nagyon tiszta, fényes, markáns illatú, ugyanakkor testes és karakteres pálinka), aperitifnek kiváló ital, ugyanakkor hibátlan koktélalap is. A Blue Fox The Barban egy korábbi Pisco-masterclass (melyen többek között az ital készítését és történetét lehetett megismerni) folytatásaként tartották meg a Pisco Night-ot, az egyhetes Pisco-hét nyitóbuliját.

Négyféle koktélt találtak ki, melyek közül üdvözlő kortyokként a savanykásabb Pisco Sour (Pisco, lime, citrom, cukor, tojásfehérje) és a kesernyés-ütős Zamboni (Pisco, campari, vermut) köszöntött, majd a nagyon frissítő Chilcano (Pisco, lime, gyömbérsör), végül az est talán legjobbja, az életet ünneplő édeskés-hűvös Viva El Perú! (Pisco, bodza, citrusok, vanília, menta) robbant be, hogy aztán egészen április 14-ig bevezessen kicsit a perui életérzésbe.

 

kempinski | koktél | szőlőpárlat | hotel | Blue Fox The Bar

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ez az egzotikus hely lesz a következő téli nyaralások favoritja!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom