Látványos leckét adott Firenze a világnak magasiskolás öltönyviselésből

A héten a nemzetközi férfidivat színes cirkusza Firenzében haknizott, így minden szem a Pitti Uomo 93. kiadására koncentrált. Mi is megnéztük, mi a mondás a bespoke szabászok körében 2018 őszére/telére.

A női divathoz képest a férfidivat sokkal statikusabb és konzervatívabb, ennek egyik eklatáns példája az öltöny, ami tulajdonképpen az elegáns férfiviselet szinonimája. A mozgástér szűk, de azért bejátszható terület, ezt bizonytja az évente kétszer megrendezett firenzei extravaganza, a Pitti Uomo.

A magasiskolás szabóságok adnak itt randevút egymásnak, zárt és nyitott kifutókon szerepelnek a legpengébb nápolyi, milánói, firenzei, angol, amerikai, japán és egyéb bespoke műhelyek alkotásai.

A kifutóknál is izgalmasabb, élőbb, hipebb a Firenze terein zajló mustra, amely során a Pitti-pávák elárasztják Toszkána fővárosának utcáit, piazzáit, sikátorait, amitől aztán minden olyan lesz, mintha egy ultrastílusos mozifilmben találná magát az ember.

A világ vezető szakírói, bloggerei, vásárlói előtt felvonuló modellek a hol teljesen hordható, hol provokatív, hol konzervatív, hol túlmaxolt, hol monokróm, hol rikító színkombinációkkal operálnak, bizonyítva, hogy a férfidivat mozgástere ugyan sakktábla méretű, de kellő fantáziával abszolút érdemes, sőt lehetséges feszegetni a határokat.

A Pitti Uomo január 12-én véget ért, szóval meghalt a király, de éljen is, mert június 12-én jön a 94-es kiadás.

Ez is érdekelhet:

Úri öltöny egymillióért Budapestről? – A Galamb Tailoring-sztori

2500 eurós öltönyök készülnek a Parlament mellett egy pincében. A Galamb szabóság alapítójával beszélgetünk, közben megismerjük Girolamót, aki az első öltönyét nyolcévesen készítette Nápolyban.

(Fotó: Getty Images)

Firenze | bespoke | férfidivat | pitti uomo | szabóság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom