Close
Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint

Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint

Pár napja véget ért a bespoke szabóságok legnagyobb és legcoolabb haknija Firenzében. Szemlézünk a legjobb szettekből!

Hogy micsoda a Pitti Uomo? A magasiskolás szabóságok adnak itt randevút egymásnak, zárt és nyitott kifutókon szerepelnek a legpengébb nápolyi, milánói, firenzei, angol, amerikai, japán és egyéb bespoke műhelyek alkotásai, trade show-kon mutatkoznak be a 2019-es tavasz darabjai, szóval itt bele lehet pillantani az öltönyviselés jelenébe és jövőjébe.

Idén Roberto Cavalli volt az esemény díszvendége, mellette tucatnyi szabóság mutatkozott be, voltak klasszikus kifutós bemutatók is, nem maradhatott el az ikonikus utcai mustra sem, de a legfontosabb (ha nem is a leglátványosabb) a trade show:

a Pitti ugyanis elsősorban biznisz, szakmai esemény, akkor is, ha a körítés elképesztően parádés, színes, néha már provokatív.

A firenzei eseményben az a legjobb, hogy noha már a 94. kiadásánál tart, nem szűnt meg frissnek és energikusnak lenni, nem fáradt és üresedett ki, és még nem vált önmaga paródiájává, ami pedig szinte elkerülhetetlen zsákutcája szokott lenni nem egy divateseménynek vagy divatháznak/tervezőnek.

Szóval a Pitti pávák jól vannak, köszönik szépen, elegánsak, stílusosak és extravagánsak, mint mindig. Mutatjuk, hogy mennyire.

Várjuk a következő, 95. kiadást, amelyet 2019 januárjában tartanak Firenzében!

Ez is érdekelhet:

divat | bespoke | pitti uomo | méret utáni szabóság | roberto cavalli

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a közel hatvanmilliós órával villog Lionel Messi Katarban

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram