Close
Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint

Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint

Pár napja véget ért a bespoke szabóságok legnagyobb és legcoolabb haknija Firenzében. Szemlézünk a legjobb szettekből!

Hogy micsoda a Pitti Uomo? A magasiskolás szabóságok adnak itt randevút egymásnak, zárt és nyitott kifutókon szerepelnek a legpengébb nápolyi, milánói, firenzei, angol, amerikai, japán és egyéb bespoke műhelyek alkotásai, trade show-kon mutatkoznak be a 2019-es tavasz darabjai, szóval itt bele lehet pillantani az öltönyviselés jelenébe és jövőjébe.

Idén Roberto Cavalli volt az esemény díszvendége, mellette tucatnyi szabóság mutatkozott be, voltak klasszikus kifutós bemutatók is, nem maradhatott el az ikonikus utcai mustra sem, de a legfontosabb (ha nem is a leglátványosabb) a trade show:

a Pitti ugyanis elsősorban biznisz, szakmai esemény, akkor is, ha a körítés elképesztően parádés, színes, néha már provokatív.

A firenzei eseményben az a legjobb, hogy noha már a 94. kiadásánál tart, nem szűnt meg frissnek és energikusnak lenni, nem fáradt és üresedett ki, és még nem vált önmaga paródiájává, ami pedig szinte elkerülhetetlen zsákutcája szokott lenni nem egy divateseménynek vagy divatháznak/tervezőnek.

Szóval a Pitti pávák jól vannak, köszönik szépen, elegánsak, stílusosak és extravagánsak, mint mindig. Mutatjuk, hogy mennyire.

Várjuk a következő, 95. kiadást, amelyet 2019 januárjában tartanak Firenzében!

Ez is érdekelhet:

férfi divat | öltöny | pitti uomo | divat | méret utáni szabóság

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram