Close
Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint

Így kell stílusosan öltönyt viselni a műfaj megkoronázott császárszabóságai szerint

Pár napja véget ért a bespoke szabóságok legnagyobb és legcoolabb haknija Firenzében. Szemlézünk a legjobb szettekből!

Hogy micsoda a Pitti Uomo? A magasiskolás szabóságok adnak itt randevút egymásnak, zárt és nyitott kifutókon szerepelnek a legpengébb nápolyi, milánói, firenzei, angol, amerikai, japán és egyéb bespoke műhelyek alkotásai, trade show-kon mutatkoznak be a 2019-es tavasz darabjai, szóval itt bele lehet pillantani az öltönyviselés jelenébe és jövőjébe.

Idén Roberto Cavalli volt az esemény díszvendége, mellette tucatnyi szabóság mutatkozott be, voltak klasszikus kifutós bemutatók is, nem maradhatott el az ikonikus utcai mustra sem, de a legfontosabb (ha nem is a leglátványosabb) a trade show:

a Pitti ugyanis elsősorban biznisz, szakmai esemény, akkor is, ha a körítés elképesztően parádés, színes, néha már provokatív.

A firenzei eseményben az a legjobb, hogy noha már a 94. kiadásánál tart, nem szűnt meg frissnek és energikusnak lenni, nem fáradt és üresedett ki, és még nem vált önmaga paródiájává, ami pedig szinte elkerülhetetlen zsákutcája szokott lenni nem egy divateseménynek vagy divatháznak/tervezőnek.

Szóval a Pitti pávák jól vannak, köszönik szépen, elegánsak, stílusosak és extravagánsak, mint mindig. Mutatjuk, hogy mennyire.

Várjuk a következő, 95. kiadást, amelyet 2019 januárjában tartanak Firenzében!

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom