Close
Ezt a kiállítást minden rockrajongónak látnia kell

Ezt a kiállítást minden rockrajongónak látnia kell

A napjainkban kissé háttérbe szorított rockzene április első napjaitól újra nagyszínpadra állhat, köszönhetően a New York-i Metropolitan Museumnak.

Olyan kiállítás nyílik ugyanis a MET-ben, amelyet minden rockrajongónak kötelező lesz megnéznie, ha a városban jár, elvégre nem mindennap láthatja Chuck Berry, Elvis Presley, Jimi Hendrix, a Metallica, a Beatles vagy St. Vincent hangszereit. A Play It Loud elnevezésű tárlaton több mint százharminc, a rock & roll ikonikus alakjai által pengetett, ütött vagy nyomogatott hangszert állítanak ki. Valamennyi tárgy kizárólag ebből az alkalomból debütál a nagyközönség előtt, azaz eddig még sehol nem voltak láthatóak nyilvánosan.

Melyek ezek? Többek között Eric Clapton Blackie, Eddie Van Halen Frankenstein vagy Jerry Garcia Wolf névre keresztelt gitárja, de ott lesz Keith Emerson Moog szintetizátora és Hammond orgonája, illetve Keith Moon egyik dobfelszerelése is, hogy csak néhányat említsünk.

A Rock & Roll Hall of Fame által szervezett kiállítás mintegy negyven vintázs plakáttal, eredeti színpadi jelmezekkel (például Jimmy Page híres sárkányos kösztümje) és koncertfelvételekkel egészül ki, hogy megtudjuk, hogyan találták meg saját hangjukat a rockzene valaha élt legnagyobb alakjai.

A kiállítás április 8-tól október 1-ig látható a MET-ben.

(Fotók: Getty Images)

tárlat | hangszerek | rock and roll | kiállítás | met

FOLYTASD EZZEL

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Zenei klub New York-i mintára – Csodás adventi programokkal vár a Café Liszt

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram