Close
Ezt a kiállítást minden rockrajongónak látnia kell

Ezt a kiállítást minden rockrajongónak látnia kell

A napjainkban kissé háttérbe szorított rockzene április első napjaitól újra nagyszínpadra állhat, köszönhetően a New York-i Metropolitan Museumnak.

Olyan kiállítás nyílik ugyanis a MET-ben, amelyet minden rockrajongónak kötelező lesz megnéznie, ha a városban jár, elvégre nem mindennap láthatja Chuck Berry, Elvis Presley, Jimi Hendrix, a Metallica, a Beatles vagy St. Vincent hangszereit. A Play It Loud elnevezésű tárlaton több mint százharminc, a rock & roll ikonikus alakjai által pengetett, ütött vagy nyomogatott hangszert állítanak ki. Valamennyi tárgy kizárólag ebből az alkalomból debütál a nagyközönség előtt, azaz eddig még sehol nem voltak láthatóak nyilvánosan.

Melyek ezek? Többek között Eric Clapton Blackie, Eddie Van Halen Frankenstein vagy Jerry Garcia Wolf névre keresztelt gitárja, de ott lesz Keith Emerson Moog szintetizátora és Hammond orgonája, illetve Keith Moon egyik dobfelszerelése is, hogy csak néhányat említsünk.

A Rock & Roll Hall of Fame által szervezett kiállítás mintegy negyven vintázs plakáttal, eredeti színpadi jelmezekkel (például Jimmy Page híres sárkányos kösztümje) és koncertfelvételekkel egészül ki, hogy megtudjuk, hogyan találták meg saját hangjukat a rockzene valaha élt legnagyobb alakjai.

A kiállítás április 8-tól október 1-ig látható a MET-ben.

(Fotók: Getty Images)

eredeti | tárlat | met | kiállítás | hangszerek

FOLYTASD EZZEL

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Az Agymanók és a Toy Story készítőjével érkezik a Magyar Zene Házába a jövőfesztivál

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom