Close
Ezt a kiállítást minden rockrajongónak látnia kell

Ezt a kiállítást minden rockrajongónak látnia kell

A napjainkban kissé háttérbe szorított rockzene április első napjaitól újra nagyszínpadra állhat, köszönhetően a New York-i Metropolitan Museumnak.

Olyan kiállítás nyílik ugyanis a MET-ben, amelyet minden rockrajongónak kötelező lesz megnéznie, ha a városban jár, elvégre nem mindennap láthatja Chuck Berry, Elvis Presley, Jimi Hendrix, a Metallica, a Beatles vagy St. Vincent hangszereit. A Play It Loud elnevezésű tárlaton több mint százharminc, a rock & roll ikonikus alakjai által pengetett, ütött vagy nyomogatott hangszert állítanak ki. Valamennyi tárgy kizárólag ebből az alkalomból debütál a nagyközönség előtt, azaz eddig még sehol nem voltak láthatóak nyilvánosan.

Melyek ezek? Többek között Eric Clapton Blackie, Eddie Van Halen Frankenstein vagy Jerry Garcia Wolf névre keresztelt gitárja, de ott lesz Keith Emerson Moog szintetizátora és Hammond orgonája, illetve Keith Moon egyik dobfelszerelése is, hogy csak néhányat említsünk.

A Rock & Roll Hall of Fame által szervezett kiállítás mintegy negyven vintázs plakáttal, eredeti színpadi jelmezekkel (például Jimmy Page híres sárkányos kösztümje) és koncertfelvételekkel egészül ki, hogy megtudjuk, hogyan találták meg saját hangjukat a rockzene valaha élt legnagyobb alakjai.

A kiállítás április 8-tól október 1-ig látható a MET-ben.

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom