Close
Ha pop-art, kiállítás és New York, akkor az csak Andy Warhol lehet

Ha pop-art, kiállítás és New York, akkor az csak Andy Warhol lehet

Közel harminc éve nem történt olyan New Yorkban, mint ami novemberben kezdődött, és egészen márciusig tart.

Ez pedig nem más, mint a pop-art atyjaként ismert Andy Warhol retrospektív kiállítása – legutóbb ugyanis 1989-ben nyílt hasonló tárlat a cseh származású kultikus figura kedvenc városában.

A Whitney Múzeumban látható háromszáz tételes kiállítás elsősorban arra keresi a választ, hogyan lett Warhol a világtörténelem egyik legfelkapottabb, legsikeresebb művésze.

Az Andy Warhol A-tól B-ig és vissza címen futó tárlaton Warhol korai időszakából, illetve a kritikusok szerint kevésbé fontos és érdekes korszakaiból származó alkotásokat is megnézhetünk március végéig.

 (Fotók: Getty Images)

 

new york | tárlat | kiállítás | Whitney múzeum | andy warhol

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ingyen elérhető a magyarok egyik legkedvesebb filmje

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram