Ha pop-art, kiállítás és New York, akkor az csak Andy Warhol lehet

Közel harminc éve nem történt olyan New Yorkban, mint ami novemberben kezdődött, és egészen márciusig tart.

Ez pedig nem más, mint a pop-art atyjaként ismert Andy Warhol retrospektív kiállítása – legutóbb ugyanis 1989-ben nyílt hasonló tárlat a cseh származású kultikus figura kedvenc városában.

A Whitney Múzeumban látható háromszáz tételes kiállítás elsősorban arra keresi a választ, hogyan lett Warhol a világtörténelem egyik legfelkapottabb, legsikeresebb művésze.

Az Andy Warhol A-tól B-ig és vissza címen futó tárlaton Warhol korai időszakából, illetve a kritikusok szerint kevésbé fontos és érdekes korszakaiból származó alkotásokat is megnézhetünk március végéig.

 (Fotók: Getty Images)

 

Whitney múzeum | tárlat | andy warhol | pop art | retrospektív

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom