Fantasztikus új látványossága lehet a világ legnépszerűbb városának, de ennek nem a turisták örülnek majd a legjobban

A szerencsés New York-iak hamarosan egy lebegő, összeadásjel alakú medencében úszhatnak majd az East River folyóban. Több mint tíz év tervezés után ugyanis végre megszülethet a +POOL.

Először 2010-ben vetődött fel egy kis mérnökcsapatban, hogy úszómedencét alakítanának ki az East Riverben, hogy biztonságosan lehessen úszni a folyóban. A nagyszabású koncepció most a tesztfázisához érkezett.

A Friends of +POOL csapata szerint New York folyója és kikötői soha nem voltak az elmúlt évben annyira tiszták, mint most. Ez a javulás egyrészről a nyers szennyvízlerakás megszüntetésének, a folyóba történő illegális kibocsátások megelőzésének, valamint a kombinált csatorna túlfolyások csökkenésének tudható be.

Ettől függetlenül a víz még mindig nem olyan tiszta, hogy abban biztonságosan lehessen úszni.

A +POOL azonban ezt a problémát is megoldja majd.

A lebegő úszómedence azt a vizet fogja megtisztítani egy egyedülálló rendszernek köszönhetően, amely felett lebeg. A Friends at +POOL lebegő, önszűrő rendszere eddig nagyon sikeres, több teszteli fázis során is jó eredményeket produkált.

A lebegő úszómedence iránt hatalmas az igény. Rekordmeleg nyarat tudhat maga mögött New York, a rekkenő hőség ideje alatt pedig a metropolisz lakói az óceánban, a folyókban és a szökőkutakban, medencékben keresték a felüdülést. Ez pedig rekordmennyiségű fulladásos halálesethez vezetett.

Ezt súlyosbította az a tény is, hogy a városban megszűnt az ingyenes úszásoktatás.

A +Pool fejlesztői most azt remélik, hogy a biztonságos, nyilvános medence felépítése segítséget jelenthet abban is, hogy a New York-i lakosok megtanuljanak úszni.

(Forrás: Desingboom, fotók: Friends of + POOL Facebook oldala)

east river | new york | medence

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom