Close
Ezzel a zseniális csellel a te poggyászod fog elsőként megérkezni a reptéren

Ezzel a zseniális csellel a te poggyászod fog elsőként megérkezni a reptéren

Ha nem szeretsz huszonpercekig malmozni, hanem szeretnéd, ha a tiéd lenne az első kigördülő poggyász, itt a tuti módszer.

Biztos nem vagyunk egyedül azzal, hogy gyakran a poggyászkiadás hosszú várakozási ideje miatt nem adunk fel bőröndöt a gépre, hanem kézipoggyásszal megyünk (még akkor is, ha mondjuk az adott repjegy tartalmaz egy feladandó csomagot). Ha te is voltál már így és szeretnéd magad bebiztosítani, hogy a te csomagod érkezzen először a szalagon, van két tuti módja.

Az egyik, ha a check-innél megkéred a földi személyzetet, hogy a becsekkolandó bőröndödre tegyék rá a fragile/törékeny matricát.

Az ilyen jelzéssel ellátott csomagokat ugyanis általában később teszik fel a gépre és előbb szedik ki a célállomáson. Szintén a módszer előnye, hogy szinte biztosan kíméletesebben fognak bánni a csomagoddal a reptéri alkalmazottak.

A másik csel az, ha te vagy az utolsó a becsekkolásnál.

Mivel a repülőgépeket a csomagok érkezésének sorrendjében pakolják tele, így a te poggyászod lehet az utolsó, amit betesznek – és az első, amit kivesznek. És ha még ehhez hozzáraksz egy törékeny-matricát? Hát, akkor szinte teljesen garantált a siker!

Úgyhogy ha szeretnél először a poggyászodhoz jutni, akkor az aranyszabály a törékenység és az, hogy valóban sokszor az utolsókból lesznek az elsők!

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Unsplash, Getty Images)

repülés | csomag | trükk | poggyász | bőrönd

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Megint rengett a föld egy szomszédos országban és itthon is érezhető volt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram