Close
Űrkorszaki kabinházat épített egy fa tetejére az autógyártó

Űrkorszaki kabinházat épített egy fa tetejére az autógyártó

A svéd “kunyhó” szóról elnevezett Koja minden elemében a fenntarthatóságot hirdeti, esztétikájában pedig több mint lenyűgöző.

A leginkább elektromos autóiról ismert svéd Polestar luxusfaházat épített Finnországban. A Koja névre keresztelt kabinházat Kristian Talvitie tervezte a 2021-es Polestar Design versenyre, amellyel

akkora sikert aratott, hogy az autógyártó elhatározta, életre kelti a terveket.

Maximilian Missoni, a Polestar dizájnért felelős vezetője úgy nyilatkozott: lenyűgözte őket maga az ötlet és az, hogy miként tudja a kabinház átfordítani az autógyártó márkaértékeit egy másik környezetbe.

A Kojában a dizájn és a fenntarthatóság minimalizált anyag- és energiafelhasználással, valamint

luxuselemeinek köszönhetően maximalizált élményekkel találkozik.

A Koja célja ugyanakkor az is, hogy újradefiniálja mindazt, amit eddig a fenntartható utazásról gondoltunk és

arra ösztönözze a vendégeit, hogy merüljenek el a természetben.

A kabinház egy fatörzshöz kapcsolódik közvetlenül a lombkorona alatt. Panorámás, üvegezett homlokzattal rendelkezik, amely kiváló kilátást nyújt az erdőre.

Maga a szerkezet fenntartható anyagokból épült, amelyek segítenek beleolvadni a természetes környezetbe. Ugyanakkor futurisztikus esztétikája miatt ki is emelkedik onnan, éppen úgy, mint a Polestar autói.

(Forrás: RobbReport, fotók: Polestar)

 

kabinház | fenntarthatóság | polestar | faház

FOLYTASD EZZEL

Még a mostani inflációhoz képest is egészen hihetetlenül drágultak az eladó házak Budapest környékén

Több tízezret spórolhatsz havonta az albérletedben, ha erre a két dologra odafigyelsz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom