Close
A világ legjobb olasz éttermei közé választották a budapesti Pomo D’orót

A világ legjobb olasz éttermei közé választották a budapesti Pomo D’orót

Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria három Michelin-csillagos La Pergola éttermében díjazták a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit. Ezek olyan helyek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel. Nagy megtiszteltetés érte Gianni Annonit és Rosario Simeoli séfet, hiszen a budapesti Pomo D’oro is a legjobbak közé került.

A Ristorazione Italiana Magazine – Italyan Style által felkért olasz szakmai zsűri kétéves tesztelő munkával választotta ki a világ legjobb hetven vendéglátóhelyét.

A tesztelésnél meghatározó pontok voltak, hogy jó minőségű olasz alapanyagokat használjon a konyha, fatüzelésű kemencében süljenek a pizzák, az étterem pedig autentikusan képviselje az olasz konyhát.

És persze fontos szempont az étterem lokális népszerűsége és megítélése.

– “Egy pizzakemencével rendelkező trattoria számára ez olyasmi, mint egy fine dining étteremnek bekerülnie a Michelin Guide kiadványba” – mondta Gianni, hozzátéve, hogy a mai napig azt gondolja, a Pomo D’oro egyik nagy titka, hogy mindig minden, amit adnak, igazából olasz. Fontosak a beszállítóik, és nem bízzák a véletlenre, hogy mi kerül a tányérba. – “Elcsépelt közhely, de a természet csodáihoz mi olaszok nem szeretünk sok mindent hozzátenni, inkább megőrizzük azokat. Tehát a jó minőségű, friss alapanyag a legfontosabb dolog, és a gazdag kínálat folyamatosan inspiráló minden jó szakember számára. Örömmel kísérletezünk, keressük az új dolgokat, fejlődünk. És leginkább imádjuk, amit csinálunk.”

A sikeres étterem hozzávalói között persze az is szerepel, hogy legyen egy tökéletes csapat, ahogy Gianni fogalmaz, szinte egy kis család, hiszen sokan már lassan 15 éve dolgoznak együtt, és remekül összehangolódtak. Természetesen kell egy szép belső tér is, amely otthonosságával vonzza és marasztalja a vendéget, az érezhető szenvedély, amely az étterem üzemeltetése mögött áll.

Az utca, amely ma már Budapest kis olasz csücske, a Via Italia, ahol a teraszokon szinte egy olasz kisvárosban érezhetjük magunkat.

– “Az étel, ital, az asztal és az alkotás – ezek a boldogságom alappillérei. Olyan kíváncsi vagyok, mint egy gyerek, folyamatosan inspirálódom, gondolkodom, mit hogyan lehet jobbá tenni, fejlődni és ezek a dolgok visznek előre engem is, és sok mindent, amit csinálok. Az embereket boldoggá tenni azzal, amit csinálunk – ez jelenti a boldogságot. És hát nem tagadom, ez az elismerés engem most végtelenül boldoggá tesz” – zárta Gianni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pomo D’oro)

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram