Close
A világ legjobb olasz éttermei közé választották a budapesti Pomo D’orót

A világ legjobb olasz éttermei közé választották a budapesti Pomo D’orót

Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria három Michelin-csillagos La Pergola éttermében díjazták a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit. Ezek olyan helyek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel. Nagy megtiszteltetés érte Gianni Annonit és Rosario Simeoli séfet, hiszen a budapesti Pomo D’oro is a legjobbak közé került.

A Ristorazione Italiana Magazine – Italyan Style által felkért olasz szakmai zsűri kétéves tesztelő munkával választotta ki a világ legjobb hetven vendéglátóhelyét.

A tesztelésnél meghatározó pontok voltak, hogy jó minőségű olasz alapanyagokat használjon a konyha, fatüzelésű kemencében süljenek a pizzák, az étterem pedig autentikusan képviselje az olasz konyhát.

És persze fontos szempont az étterem lokális népszerűsége és megítélése.

– “Egy pizzakemencével rendelkező trattoria számára ez olyasmi, mint egy fine dining étteremnek bekerülnie a Michelin Guide kiadványba” – mondta Gianni, hozzátéve, hogy a mai napig azt gondolja, a Pomo D’oro egyik nagy titka, hogy mindig minden, amit adnak, igazából olasz. Fontosak a beszállítóik, és nem bízzák a véletlenre, hogy mi kerül a tányérba. – “Elcsépelt közhely, de a természet csodáihoz mi olaszok nem szeretünk sok mindent hozzátenni, inkább megőrizzük azokat. Tehát a jó minőségű, friss alapanyag a legfontosabb dolog, és a gazdag kínálat folyamatosan inspiráló minden jó szakember számára. Örömmel kísérletezünk, keressük az új dolgokat, fejlődünk. És leginkább imádjuk, amit csinálunk.”

A sikeres étterem hozzávalói között persze az is szerepel, hogy legyen egy tökéletes csapat, ahogy Gianni fogalmaz, szinte egy kis család, hiszen sokan már lassan 15 éve dolgoznak együtt, és remekül összehangolódtak. Természetesen kell egy szép belső tér is, amely otthonosságával vonzza és marasztalja a vendéget, az érezhető szenvedély, amely az étterem üzemeltetése mögött áll.

Az utca, amely ma már Budapest kis olasz csücske, a Via Italia, ahol a teraszokon szinte egy olasz kisvárosban érezhetjük magunkat.

– “Az étel, ital, az asztal és az alkotás – ezek a boldogságom alappillérei. Olyan kíváncsi vagyok, mint egy gyerek, folyamatosan inspirálódom, gondolkodom, mit hogyan lehet jobbá tenni, fejlődni és ezek a dolgok visznek előre engem is, és sok mindent, amit csinálok. Az embereket boldoggá tenni azzal, amit csinálunk – ez jelenti a boldogságot. És hát nem tagadom, ez az elismerés engem most végtelenül boldoggá tesz” – zárta Gianni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pomo D’oro)

FOLYTASD EZZEL
A nyár helye lehet, de már most is magnetikusan vonzó az Umo
Hihetetlen összeget lehet keresni vezető séfként Angliában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom