A legexkluzívabb autós társaság – így működik a Porsche Travel Club

"Élményeket gyűjts, ne tárgyakat!" – így szól a 21. századi motivátorok, élményvadászok és hedonisták mantrája. De mi van akkor, ha az embernek aközül kell választania, hogy végre egy igazán dögös, erőtől duzzadó Porschét vezethessen, vagy világ körüli útra menjen? A Porsche megoldotta a kérdést.

Még csak azt se mondanánk, hogy mindezt a a divatos carpe diem-vonatra felülve tették, ugyanis több mint húsz éve már, hogy bivalyerős Porschék kormányai mögött fedezhetjük fel a világot. Ez pedig nemcsak egy rövid bejegyzés egy Porsche-tulajdonos naplójából, hanem röviden, tömören erről szól Porsche Travel Club.

De mi is ez a puccosnak tűnő klub?

Valószínűleg a világ egyik legexkluzívabb autós társasága, ahova nem kell autóbolondnak lenni, hogy megérje csatlakozni. A Travel Clubnak ugyanis az autók csak egy – de nem elhanyagolható – szeletét teszik ki, mellettük az utazások tematikája, útvonalai is egyedülállóak, miközben minden igényt kielégítő szolgáltatásokat vehetünk igénybe.

A különleges vakációkhoz a Porsche számtalan útvonalat gyűjtött össze szerte a világon, hogy a klubhoz csatlakozott fanatikusok a gyártó legendás járgányait lélegzetelállító helyeken tesztelhessék.

Így szerepelnek az útvonalak között végeláthatatlan szerpentinek, legendás útvonalak, és egészen speciális, embertpróbáló etapok is Dél-Afrikától, Toszkánán át egészen Finnországig.

A néhány napos élménytúrákhoz még csak Porsche-tulajdonosnak sem kell lenni: elég néhány ezer dollárt befizetni, és már szaggathatjuk is az aszfaltot mesébe illő helyeken.

Az expedíciók alatt az már csak hab azon a bizonyos tortán, hogy a környék legextrább szállodáiban látnak minket vendégül, és kivételes éttermek konyháin főznek ránk.

Igen, tudjuk. Arról még alig esett szó, hogy mindezért milyen mélyen kell a zsebünkbe nyúlni. A létező legrövidebb válasz: attól függ.

A Porsche-gyár környékére szervezett, stuttgarti élménytúra például 3500 euró környékén elérhető, de a dél-afrikai kaland már 19 ezer euróba kerül.

Miért merjük magabiztosan állítani, hogy bőven megéri az árát?

Mert nagytestvérünkkel, a Playerrel abba a szerencsés helyzetbe kerültünk, hogy 2016-ban és 2017-ben is kipróbálhattuk, milyen a Porsche Travel Clubhoz tartozni.

Jártunk Isztambulban, ahol az Istanbul Parkban található egykori Forma-1-es pályán teszteltük a sportosabb Porsche modelleket, bebarangoltuk a Fogarasi-havasokban található, már-már legendás Transalpina és Transzfogarasi útvonalakat, Finnországban pedig 911-es Porschéket teszteltünk, szöges gumival, jeges versenypályán.

Ennél már tényleg nincs feljebb, a Porsche Travel Club észveszejtőbb élmény a vr-szemüveggel átélt időutazásnál is.

Ha kíváncsivá tettünk, hogyan lehet csatlakozni ezekhez a páratlan utakhoz, akkor ideje körbenézned a Porsche oldalán!

porsche | transzfogaras | porsche travel club | élmény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom