Close
Kiderült, hova kell menni Európában a leggyönyörűbb csillagos égboltért

Kiderült, hova kell menni Európában a leggyönyörűbb csillagos égboltért

Egészen meglepő ország büszkélkedhet a legkevésbé szennyezett éggel, ami káprázatos éjszakai élményeket kínál.

A csillagos ég iránti vadászatot Európában nem tehetjük meg jobb helyen, mint Portugáliában, a BBC tanulsága szerint.

Az elmúlt tíz évben a portugál Alentejo régió lett a világ egyik legjobb helye az éjszakai égboltban gyönyörködésre, ez pedig a Dark Sky Alqueva természetvédelmi területnek köszönhető Alentejóban.

A háromezer négyzetkilométeres terület a világ elsőszámú csillagfényes turisztikai célpontja az erre szakosodott Starlight Foundation szerint, ami egy Unesco által támogatott nemzetközi szervezet.

A portugál régió egészen elképesztő, átlagosan 286 felhőtlen éjszakával büszkélkedhet, a fényszennyezés pedig egészen minimális, így páratlanul szép éjszakákat kínál mindenkinek, aki zavartalan csillagbámészkodásra vágyik.

A Dark Sky Alqueva egyébként egy gyönyörűen szép, háromórás roadtrip kezdőállomása, ami Európa legkevésbé fényszennyezett Dark Sky Route-ján visz keresztül, míg végül felér Portugália legmagasabb pontjára, a Serra de Estrelára, azaz a beszédes nevű Csillagok hegyére.

Nálunk felkerült a bakancslistára!

(Fotók: Sam Christmas)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom