Kiderült, hova kell menni Európában a leggyönyörűbb csillagos égboltért

Egészen meglepő ország büszkélkedhet a legkevésbé szennyezett éggel, ami káprázatos éjszakai élményeket kínál.

A csillagos ég iránti vadászatot Európában nem tehetjük meg jobb helyen, mint Portugáliában, a BBC tanulsága szerint.

Az elmúlt tíz évben a portugál Alentejo régió lett a világ egyik legjobb helye az éjszakai égboltban gyönyörködésre, ez pedig a Dark Sky Alqueva természetvédelmi területnek köszönhető Alentejóban.

A háromezer négyzetkilométeres terület a világ elsőszámú csillagfényes turisztikai célpontja az erre szakosodott Starlight Foundation szerint, ami egy Unesco által támogatott nemzetközi szervezet.

A portugál régió egészen elképesztő, átlagosan 286 felhőtlen éjszakával büszkélkedhet, a fényszennyezés pedig egészen minimális, így páratlanul szép éjszakákat kínál mindenkinek, aki zavartalan csillagbámészkodásra vágyik.

A Dark Sky Alqueva egyébként egy gyönyörűen szép, háromórás roadtrip kezdőállomása, ami Európa legkevésbé fényszennyezett Dark Sky Route-ján visz keresztül, míg végül felér Portugália legmagasabb pontjára, a Serra de Estrelára, azaz a beszédes nevű Csillagok hegyére.

Nálunk felkerült a bakancslistára!

(Fotók: Sam Christmas)

égbolt | dark sky route | csillag | roadtrip | éjszaka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom