Close
Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Mától óriásit lazítottak a portugálok.

Tovább lazítottak hétfőn Portugáliában a koronavírus-járvány elleni korlátozásokon:

két hónap óta először kinyitottak a kávézók, az éttermek és a kocsmák is.

A kijárási tilalom is nagyon enyhe: hétköznapokon este fél tizenegyig lehet kint lenni, hétvégén és ünnepnapokon viszont már éjjel egyig.

A kiszolgálás jelenleg csakis szabadtéren engedélyezett. További enyhítés, hogy a 10,3 millió lakosú országban hétfőtől „érvényes indok” nélkül is engedélyezett az utazás az egyes körzetek között.

Portugáliában emellett újra működhetnek

a múzeumok, kiállítótermek, az edzőtermek, a szabadtéri piacok és a kétszáz négyzetméternél nem nagyobb boltok, szigorú higiéniai szabályok betartásával.

A vendéglátóegységek teraszain maximum négyfős csoportok lehetnek, ugyanez a négyfős szabály vonatkozik az edzésekre és a kültéri sportokra is. Szintén újra megnyitották az uszodákat, golfpályákat, palotákat, emlékműveket és az ételt nem árusító piacokat is.

Portugáliával ellentétben Románia csak júniusra tervezi a lazítást, Angliában pedig sokan megkérdőjelezik a vakcinaútlevelet és az azzal járó előjogokat.

(Forrás: Index, Visitportugal)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom