Close
Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Mától óriásit lazítottak a portugálok.

Tovább lazítottak hétfőn Portugáliában a koronavírus-járvány elleni korlátozásokon:

két hónap óta először kinyitottak a kávézók, az éttermek és a kocsmák is.

A kijárási tilalom is nagyon enyhe: hétköznapokon este fél tizenegyig lehet kint lenni, hétvégén és ünnepnapokon viszont már éjjel egyig.

A kiszolgálás jelenleg csakis szabadtéren engedélyezett. További enyhítés, hogy a 10,3 millió lakosú országban hétfőtől „érvényes indok” nélkül is engedélyezett az utazás az egyes körzetek között.

Portugáliában emellett újra működhetnek

a múzeumok, kiállítótermek, az edzőtermek, a szabadtéri piacok és a kétszáz négyzetméternél nem nagyobb boltok, szigorú higiéniai szabályok betartásával.

A vendéglátóegységek teraszain maximum négyfős csoportok lehetnek, ugyanez a négyfős szabály vonatkozik az edzésekre és a kültéri sportokra is. Szintén újra megnyitották az uszodákat, golfpályákat, palotákat, emlékműveket és az ételt nem árusító piacokat is.

Portugáliával ellentétben Románia csak júniusra tervezi a lazítást, Angliában pedig sokan megkérdőjelezik a vakcinaútlevelet és az azzal járó előjogokat.

(Forrás: Index, Visitportugal)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom