Close
Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Mától óriásit lazítottak a portugálok.

Tovább lazítottak hétfőn Portugáliában a koronavírus-járvány elleni korlátozásokon:

két hónap óta először kinyitottak a kávézók, az éttermek és a kocsmák is.

A kijárási tilalom is nagyon enyhe: hétköznapokon este fél tizenegyig lehet kint lenni, hétvégén és ünnepnapokon viszont már éjjel egyig.

A kiszolgálás jelenleg csakis szabadtéren engedélyezett. További enyhítés, hogy a 10,3 millió lakosú országban hétfőtől „érvényes indok” nélkül is engedélyezett az utazás az egyes körzetek között.

Portugáliában emellett újra működhetnek

a múzeumok, kiállítótermek, az edzőtermek, a szabadtéri piacok és a kétszáz négyzetméternél nem nagyobb boltok, szigorú higiéniai szabályok betartásával.

A vendéglátóegységek teraszain maximum négyfős csoportok lehetnek, ugyanez a négyfős szabály vonatkozik az edzésekre és a kültéri sportokra is. Szintén újra megnyitották az uszodákat, golfpályákat, palotákat, emlékműveket és az ételt nem árusító piacokat is.

Portugáliával ellentétben Románia csak júniusra tervezi a lazítást, Angliában pedig sokan megkérdőjelezik a vakcinaútlevelet és az azzal járó előjogokat.

(Forrás: Index, Visitportugal)

újranyitás | vendéglátás | étterem | galéria | lisszabon

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom