Close
Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Portugáliában hónapok után először újra kinyitottak a vendéglátóegységek és még sok más

Mától óriásit lazítottak a portugálok.

Tovább lazítottak hétfőn Portugáliában a koronavírus-járvány elleni korlátozásokon:

két hónap óta először kinyitottak a kávézók, az éttermek és a kocsmák is.

A kijárási tilalom is nagyon enyhe: hétköznapokon este fél tizenegyig lehet kint lenni, hétvégén és ünnepnapokon viszont már éjjel egyig.

A kiszolgálás jelenleg csakis szabadtéren engedélyezett. További enyhítés, hogy a 10,3 millió lakosú országban hétfőtől „érvényes indok” nélkül is engedélyezett az utazás az egyes körzetek között.

Portugáliában emellett újra működhetnek

a múzeumok, kiállítótermek, az edzőtermek, a szabadtéri piacok és a kétszáz négyzetméternél nem nagyobb boltok, szigorú higiéniai szabályok betartásával.

A vendéglátóegységek teraszain maximum négyfős csoportok lehetnek, ugyanez a négyfős szabály vonatkozik az edzésekre és a kültéri sportokra is. Szintén újra megnyitották az uszodákat, golfpályákat, palotákat, emlékműveket és az ételt nem árusító piacokat is.

Portugáliával ellentétben Románia csak júniusra tervezi a lazítást, Angliában pedig sokan megkérdőjelezik a vakcinaútlevelet és az azzal járó előjogokat.

(Forrás: Index, Visitportugal)

uszoda | galéria | étterem | újranyitás | portugál

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram