Close
Románia bejelentette, mikor fogják elkezdeni a nyitást

Románia bejelentette, mikor fogják elkezdeni a nyitást

Nem túl biztató dátum.

Florin Citu miniszterelnök szerint Románia június elsején lazít a járványügyi korlátozásokon, és akkor teszi meg majd az első lépéseket is a normalitás felé.

Mai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elmondta, hogy létrehoznak egy tárcaközi bizottságot, ez a testület fogja kidolgozni a lazítás szabályait. A miniszterelnök szerint az üzletek hétvégi nyitvatartására és az esti kijárásra vonatkozó múlt héttől bevezetett korlátozások eredményesek voltak:

“Láthattuk, hogy ilyen körülmények között is meg lehet ünnepelni a húsvétot.”

Ez a júniusi lazításra vonatkozó bejelentés nem biztos, hogy pozitív fogadtatásra fog találni a lakosság körében, ugyanis az elmúlt héten

egyetlen éjszaka alatt huszonnégy romániai településen voltak tüntetések a járványügyi korlátozások szigorítása ellen

(két órával meghosszabbították a kijárási tilalmat), hét helyen a résztvevők száma meghaladta a törvényileg megszabott százat.

A tüntetések mellett a hatóságok 120 ezer lejes bírság mellett bezárattak három bukaresti luxus-szórakozóhelyet is, ahol a korábbi bírságok és a járványügyi tiltások ellenére rendszeresen nagyszabású bulikat tartottak.

A miniszterelnök most azt mondta, azért lehet a lazításon gondolkozni, mert az adatok azt jelzik, hogy Romániában egy hete tetőzött a járvány harmadik hulláma.

Bukarestben stabilizálódott helyzet, Temesváron és Temes megyében csökkenni kezdett a fertőzöttek napi száma. A miniszter türelmet kért a lakosságtól, és az érvényes szabályok betartását, hogy a jelenlegi irányt sikerüljön megtartani.

Angliában eközben a helyiek nem mehetnek sehová, de külföldiek akármikor jöhetnek, Németországban pedig  egy új szabály szerint a beoltottakra nem vonatkoznak többé a korlátozások.

(Forrás: MTI)

koronavírus | nyitás | törvény | románia | járvány

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram