Close
Románia bejelentette, mikor fogják elkezdeni a nyitást

Románia bejelentette, mikor fogják elkezdeni a nyitást

Nem túl biztató dátum.

Florin Citu miniszterelnök szerint Románia június elsején lazít a járványügyi korlátozásokon, és akkor teszi meg majd az első lépéseket is a normalitás felé.

Mai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök elmondta, hogy létrehoznak egy tárcaközi bizottságot, ez a testület fogja kidolgozni a lazítás szabályait. A miniszterelnök szerint az üzletek hétvégi nyitvatartására és az esti kijárásra vonatkozó múlt héttől bevezetett korlátozások eredményesek voltak:

“Láthattuk, hogy ilyen körülmények között is meg lehet ünnepelni a húsvétot.”

Ez a júniusi lazításra vonatkozó bejelentés nem biztos, hogy pozitív fogadtatásra fog találni a lakosság körében, ugyanis az elmúlt héten

egyetlen éjszaka alatt huszonnégy romániai településen voltak tüntetések a járványügyi korlátozások szigorítása ellen

(két órával meghosszabbították a kijárási tilalmat), hét helyen a résztvevők száma meghaladta a törvényileg megszabott százat.

A tüntetések mellett a hatóságok 120 ezer lejes bírság mellett bezárattak három bukaresti luxus-szórakozóhelyet is, ahol a korábbi bírságok és a járványügyi tiltások ellenére rendszeresen nagyszabású bulikat tartottak.

A miniszterelnök most azt mondta, azért lehet a lazításon gondolkozni, mert az adatok azt jelzik, hogy Romániában egy hete tetőzött a járvány harmadik hulláma.

Bukarestben stabilizálódott helyzet, Temesváron és Temes megyében csökkenni kezdett a fertőzöttek napi száma. A miniszter türelmet kért a lakosságtól, és az érvényes szabályok betartását, hogy a jelenlegi irányt sikerüljön megtartani.

Angliában eközben a helyiek nem mehetnek sehová, de külföldiek akármikor jöhetnek, Németországban pedig  egy új szabály szerint a beoltottakra nem vonatkoznak többé a korlátozások.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom