Close
Az öltözködés esszenciájához tér vissza a Prada egy nagyon kifinomult kollekcióval

Az öltözködés esszenciájához tér vissza a Prada egy nagyon kifinomult kollekcióval

Bemutatták az olasz divatház 2021 tavasz-nyári kollekcióját. Nem csalódtunk.

Február végén, a Milánói Divathét utolsó napján jelentették be, hogy a Pradához csatlakozik Raf Simons belga tervező mint kreatív társigazgató; ez volt körülbelül az utolsó nagy hír a divatiparban mielőtt becsapott volna a Covid-19. Mivel a Prada székhelye Milánó, ami a vírus egyik gócpontja volt, a céget teljesen bezárták a korlátozások alatt, így Simons debütálása jó pár hónapot váratott magára.

Most viszont egy női-férfi vegyesválogatottal mutatkozik be a társtervező Miuccia Prada oldalán, ami a divatház 2021-es tavasz-nyári kollekciója. A Multiple Views – The Show That Never Happened névre keresztelt kollekció visszatér a divattervezés alapjaihoz:

bemutatja, milyen sokféleképp tudunk viselni egy ugyanolyan ruhadarabot; mennyire másképp ítéljük meg fizikailag és ideológiailag is azt, amit látunk.

A kollekcióban a hangsúly újra a ruhákon van:

az egyszerű ruhákon, amelyeknek értéke és haszna is van: elhelyezhető az ember életében úgy, hogy szépsége mellett a ruha az élet eszközévé válik, melyben cselekedhetünk.

A Prada ezzel visszatér saját esszenciájához: a klasszikus és a futurisztikus közti mezsgyére, ahol a sportos és a szabászatilag tökéletesen megtervezett ruhák egyesülnek. A paletta elsősorban fekete, fehér és szürke, valamint itt-ott virágos mintákat láthatunk a női szettekben.

A sportos, az elegáns, az üzleties és az indusztriális stílusok remekül keverednek a kollekcióban, melyhez egy kisfilm is készült – és egy divatbemutatóként beállított fotósorozat is, pedig – ahogy a cím is utal rá – az sohasem valósult meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anothermag

milánó | divathét | monokróm | kisfilm | 2021 tavasz-nyár

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

A nők dinamikus személyisége köszön vissza a Louis Vuitton új kollekciójában

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram