Close
Az öltözködés esszenciájához tér vissza a Prada egy nagyon kifinomult kollekcióval

Az öltözködés esszenciájához tér vissza a Prada egy nagyon kifinomult kollekcióval

Bemutatták az olasz divatház 2021 tavasz-nyári kollekcióját. Nem csalódtunk.

Február végén, a Milánói Divathét utolsó napján jelentették be, hogy a Pradához csatlakozik Raf Simons belga tervező mint kreatív társigazgató; ez volt körülbelül az utolsó nagy hír a divatiparban mielőtt becsapott volna a Covid-19. Mivel a Prada székhelye Milánó, ami a vírus egyik gócpontja volt, a céget teljesen bezárták a korlátozások alatt, így Simons debütálása jó pár hónapot váratott magára.

Most viszont egy női-férfi vegyesválogatottal mutatkozik be a társtervező Miuccia Prada oldalán, ami a divatház 2021-es tavasz-nyári kollekciója. A Multiple Views – The Show That Never Happened névre keresztelt kollekció visszatér a divattervezés alapjaihoz:

bemutatja, milyen sokféleképp tudunk viselni egy ugyanolyan ruhadarabot; mennyire másképp ítéljük meg fizikailag és ideológiailag is azt, amit látunk.

A kollekcióban a hangsúly újra a ruhákon van:

az egyszerű ruhákon, amelyeknek értéke és haszna is van: elhelyezhető az ember életében úgy, hogy szépsége mellett a ruha az élet eszközévé válik, melyben cselekedhetünk.

A Prada ezzel visszatér saját esszenciájához: a klasszikus és a futurisztikus közti mezsgyére, ahol a sportos és a szabászatilag tökéletesen megtervezett ruhák egyesülnek. A paletta elsősorban fekete, fehér és szürke, valamint itt-ott virágos mintákat láthatunk a női szettekben.

A sportos, az elegáns, az üzleties és az indusztriális stílusok remekül keverednek a kollekcióban, melyhez egy kisfilm is készült – és egy divatbemutatóként beállított fotósorozat is, pedig – ahogy a cím is utal rá – az sohasem valósult meg.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Anothermag

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom