Close
Száz különböző címlappal rukkol elő az olasz Vogue

Száz különböző címlappal rukkol elő az olasz Vogue

100 címlap, 100 ember, 100 történet a Vogue Italia szeptemberi magazinjának témája, amivel a divatlap megint kitolja a magazinkészítés határait.

„Olyan időket élünk, amikor az ember két dolgot tehet: hallgat vagy ordít.”

– mondja Emanuele Farneti, a Vogue Italia főszerkesztője. A magazinnál már áprilisban merészet léptek: egy teljesen üres, hófehér címlappal jött ki, amely az egészségügyben dolgozók előtti tisztelgés mellett a tiszta lappal indulás lehetőségét képviselte szimbolikus formában. A szeptemberi “Hope” hívószavú magazinjuk pedig hangot szeretne adni sokaknak, hogy a reményről és a szépségről beszélhessenek. Konkrétan száz embernek.

A magazin ismét történelmi címlappal jelentkezik – azaz nem is eggyel, hanem egyszerre százzal, ugyanis a Hope száz különböző címlapsztárral és száz egyedülálló történettel kerül az újságárusok polcaira. A projektet Ferdinando Verderi kreatívigazgató találta ki, aki így mesél a munkafolyamatról:

“A fotózás olyan volt, mint egy napokig tartó performansz, ahol minden egyes kép egy műalkotássá vált. A száz címlappal az ötlet nagyon egyszerű: a több, az több.”

Emellett hozzáteszi, hogy a magazin a különbözőséget és egyediséget ünnepli, a lapszám pedig egyfajta közös tapasztalássá emelkedik mindannyiunk jelen idejű megéléseiről. A magazin címlapsztárjai között van többek között Emily Ratajkowski, Bella Hadid, Kaia Gerber és édesanyja, Cindy Crawdford, de a modellek mellett szerepelnek főszerkesztők, színésznők, unfluencerek (nem, nem írtuk el), aktivisták és még sokan mások különböző területekről.

A címlapokat egy szimpla New York-i stúdióban lőtték Mark Borthwickkel, aki évtizedek után tért vissza Vogue-családhoz ezzel a száz címlappal. A címlapszereplők kiválasztásakor nagyon fontos volt a szerkesztőség számára, hogy a szereplők különböző területekről érkezzenek és tehetségesek legyenek a munkájukban – de ezen felül igazából sem korbeli, sem nembeli, sem pedig származásbeli megkötések nem voltak. A Vogue emellett mindegyikőjüket arra kérte, hogy egy percben meséljék el a történetüket: ezek minden egyes lapszámban külön olvashatók.

A projekt a jelen időt akarja ezzel a rendhagyó címlapsokasággal dokumentálni. A magazin szeptember elsejétől elérhető, szerintünk érdemes beszerezni egyet (vagy százat?) belőle.

Ez is érdekelhet:

100 történet | magazin | címlap | divat | emrata

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram