Close
Egy Common Projects vagy Grenson sneakerrel az éjszakai és az üzleti világban is stílusosat villanthatunk

Egy Common Projects vagy Grenson sneakerrel az éjszakai és az üzleti világban is stílusosat villanthatunk

A sneakerek univerzumát talán még csúcstechnológiás űreszközökkel is nagyon nehéz volna bejárni.

Ezeknek a daraboknak a közhiedelem szerint akkor jön el az idejük, amikor az ember tét nélkül húzhat ujjat a mindenhatóval – ez azonban részben tévhit, ugyanis a sneakerek között is akadnak olyan darabok, amelyek a könnyed forma mellett elegáns megjelenést és tekintélyt kölcsönözhetnek viselőjüknek.

Filling Pieces

A Filling Piecest a tulipánok országában álmodták meg egy bő évtizede, 2009-ben. Egy holland úriember, Guillaume Philibert ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy áthidalja a streetwear és a highend közötti szakadékot a lábbelik világában.

A Filling Pieces kilenc különböző stílusban nyomul,

fő jellemzője pedig a vastag és texturált formatervezés.

A cég szakemberei nem bízzák véletlenre a sikert – olyan nagyágyúkkal dolgoznak együtt, mint a Barneys New York, a Mr. Porter, a Ronnie Fieg és az United Arrows & Sons dizájnerei.

ETQ Amsterdam

Az ETQ Amsterdam egy felsőkategóriás sneakermárka szintén Hollandiából, két legfőbb jellemzője pedig a modernitás és a letisztultság.

A minőségi alapanyagokból készülő minimalista sneakerek farmerhez, chinóhoz, de még kordbársonyhoz vagy egy szűkebb szárú, modernebb melegítőhöz is remekül illenek. Bár a választék közöttük mind formában, mind színkombinációban igencsak bő, ezek a sneakerek mégsem lépik át azt a bizonyos határt: a visszafogott, sportos, laza eleganciát a lábunkon hordjuk ki, ha a márka mellett tesszük le a voksunkat.

Common Projects

Most kissé elhagyjuk a távoli Németalföldet, hogy eljussunk egészen a Common Projectsig, melynek jelszava: the perfect sneaker in premium quality, azaz a tökéletes sneaker prémium kiszerelésben. A Common Projects egy 2004-ben alapított amerikai székhelyű luxuscipőmárka, amelynek

létrejöttét Flavio Girolami és Prathan Poopat formatervezőknek köszönhetjük.

A márka darabjait főként vonalak, formák, valamint a hétköznapok egyszerű objektumai ihletik. Érdemes megemlíteni, hogy

a cipőhöz tartozó elemeket kézzel készítik Olaszországban,

természetesen a legkiválóbb anyagok és technikák felhasználásával.

Grenson

A Grenson cipőgyártó manufaktúra 1866-ban indult útnak. A cégalapító William Green vállalkozása az elsők között volt, amelyeket bejegyeztek az Egyesült Királyságban, továbbá

az első olyan gyár, amely a Goodyear Welted cipőkészítési módszerét alkalmazta.

A North Hampshire-i márka történelme és hátrahagyott öröksége főként az elegáns cipőkre és csizmákra összpontosít, a nagy múltú cég azonban a hetvenes években elkezdett a szabadidőruházat felé is nyitni. Az első casual stílusú cipőkölteményük a Sneaker 1 lett, amely remekül ráérzett a hetvenes évek stílusvilágára és energiáira, elegáns, kortalan sziluettje pedig a 21. században is tökéletesen megálja a helyét.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: The Trends Potter)

 

Common Projects | Grenson | ETQ Amsterdam | Filling Pieces | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram