Close
A felhők fölötti magasságokban jár a magánrepülések népszerűsége Észak-Amerikában

A felhők fölötti magasságokban jár a magánrepülések népszerűsége Észak-Amerikában

Kedveltebb, mint eddig bármikor.

Egy privátgépek repülései adatait követő cég szerint augusztusban mérték a valaha volt a második legnagyobb magánrepülési aktivitást a kontinensen – az első hely mindjárt az azt megelőző júliusé. A közel 300 ezernyi magánút ebben a hónapban tíz százalékkal volt több 2019 azonos időszakához képest.

És ez még nem minden: az Argus becslése szerint az észak-amerikai magánrepülések száma az ősz első hónapjában hét százalékkal lesz magasabb, mint a két esztendővel korábbi.

“A nyári rekordokat inkább az élményrepülések, mintsem az üzleti utak hozták” – mondta Travis Kuhn, az Argus piackutatási alelnöke. Augusztus harmadik hete körül viszont csökkent az aktivitás, ami összhangban van a gyerekek iskolai visszatérésével.

A Private Jet Card Comparisons hírlevéléből kiderül, melyek bizonyultak a legnépszerűbb úti céloknak.

Ez alapján a Colorado államban található Aspent imádták leginkább, oda idén augusztusban 111 százalékkal nőtt a magánrepülések száma 2019 hasonló időszakához képest.

A kaliforniai Napa hetvenhét, a kedvelt golfos úti cél, az oregoni Bandon hetvenöt, a wyomingi Jackson Hole pedig hatvanegy százalékos megugrással büszkélkedhet.

A járvány kezdete óta egyébként sokkal jobban teljesít a magánrepülő-szektor, mint a kereskedelmi, ami nagyrészt a magángépeken biztosított több helynek köszönhető, és persze az sem utolsó szempont, hogy a magánterminálokon viszonylag kevés emberrel kell találkozniuk az utasoknak. A kereskedelmi társaságok visszaesése ezen a nyáron szintén felerősítette az érdeklődést a magánjellegű utak iránt, illetve sokat számított a nagy légitársaságok összeköttetéseinek folyamatos csökkenése is.

A rekord megdöntéséhez nagy mértékben járultak még hozzá az újonnan érkező ügyfelek: a Wheels Up  társaság taglétszáma például negyvenhét százalékkal nőtt éves szinten a júniusi negyedév zárásakor.

Itt pedig megmutatjuk Cristiano Ronaldo magánrepülőgépét, amelynek a fedélzetén még faxgép is működik.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Unsplash, Pixabay)

privát | rekord | amerika | repülés | magángép

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram