Close
Egy jó ötlet most karnyújtásnyira visz a legnagyobb ingatlanos befektetőkhöz

Egy jó ötlet most karnyújtásnyira visz a legnagyobb ingatlanos befektetőkhöz

Magyarországon először szerveznek PropTech Hackathlont június 7–8-án, smart city, smart home, smart office témakörökben. A 24 órás rendezvényen felbukkanhatnak forradalmi újítások, és akár elsőre őrültnek tűnő ötletek is.

Az okos megoldások és a digitalizáció egyre nagyobb szerephez jut, naponta fejlesztenek új applikációkat, technológiai megoldásokat, hogy jobbá tegyék a mindennapjainkat, a városaink működését, a munkahelyeink világát. Az ingatlan.com csoport rendezvénye most abban segít, hogy az ötletgazdák és a befektetők utat találjanak egymáshoz.

A hackathlon plakátja, és a lényege

A PropTech Hackathon valójában egy intenzív fejlesztői sprint, amely egy 24 órás termékfejlesztést jelent.

A résztvevők laza hangulatban, coachok és mentorok segítségével, csapatként dolgozhatják ki az ötletük megvalósításához szükséges koncepciót, üzleti tervet, sőt, akár a termék továbbfejlesztésén is gondolkodhatnak.

A PropTech, azaz az ingatlanpiaci technológiák ötletbörzéjét nem véletlenül egy héttel a PropTech Hungary előtt rendezik: a június 6–7-én felbukkant leginnovatívabb ötleteket befektetőknek is bemutatják június 13-án.

A PropTech Hungary célja tehát hidat képezni az ingatlanpiac és a tech szektor között.

„Nem elméleteket akarunk gyártani, hanem a gyakorlatban szeretnénk a digitalizáció új megoldásait bemutatni.

A PropTech Hackathon 24 órás rendezvénnyel pedig támogatjuk és ösztönözzük azokat a fiatal tehetségeket, akik Magyarországon szeretnének dolgozni, fejleszteni, nagy dolgokat létrehozni az okosotthon, okosiroda és okosváros területén” – fogalmazott Fodor Dániel, a PropTech Hackathlon főszervezője.

A program kezdetén a résztvevők bemutatják a tervüket, amelyeket a szakmai csapat választ ki. Majd minden csapat egy mentor segítségével kidolgozza a koncepciót, amelyet  a 24 órás program végén prezentálnak a szakmai zsűrinek. A rendezvényt csapatépítő játékok, szakmai képzések kísérik, valamint sok pizza és sör. A legjobb csapatok aztán az ingatlanpiac legnagyobb szereplői előtt is bemutatkozhatnak a PropTech Hungary konferencián, amelynek végén koktélparti keretében folytatódhat a networking a startup csapatok és a legnagyobb cégek között.

A rendezvényre bárki jelentkezhet, akinek „egy ütős ötlet lapul a zsebében, telóján, tabletjén, laptopján” – vagy ami a legjobb: a fejében.

Aki tehát úgy érzi, van egy parádés ötlete, ami milliókat érhet hamarosan (természetesen dollárban), az ne legyen rest, jelentkezzen maga is, és rukkoljon elő vele!

(A képeken a 2018-as Az Év Irodája verseny fődíját megnyerő ION – Dealogic Planet látható, a Stay in Hungary és a Mashroom Design tervezésében. A fotókat a versenyt szervező OfficeUP engedélyével közöltük.)

Ez is érdekelhet:

lakás | iroda | okosotthon | ingatlan | prop tech hungary

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram