Close
Egy jó ötlet most karnyújtásnyira visz a legnagyobb ingatlanos befektetőkhöz

Egy jó ötlet most karnyújtásnyira visz a legnagyobb ingatlanos befektetőkhöz

Magyarországon először szerveznek PropTech Hackathlont június 7–8-án, smart city, smart home, smart office témakörökben. A 24 órás rendezvényen felbukkanhatnak forradalmi újítások, és akár elsőre őrültnek tűnő ötletek is.

Az okos megoldások és a digitalizáció egyre nagyobb szerephez jut, naponta fejlesztenek új applikációkat, technológiai megoldásokat, hogy jobbá tegyék a mindennapjainkat, a városaink működését, a munkahelyeink világát. Az ingatlan.com csoport rendezvénye most abban segít, hogy az ötletgazdák és a befektetők utat találjanak egymáshoz.

A hackathlon plakátja, és a lényege

A PropTech Hackathon valójában egy intenzív fejlesztői sprint, amely egy 24 órás termékfejlesztést jelent.

A résztvevők laza hangulatban, coachok és mentorok segítségével, csapatként dolgozhatják ki az ötletük megvalósításához szükséges koncepciót, üzleti tervet, sőt, akár a termék továbbfejlesztésén is gondolkodhatnak.

A PropTech, azaz az ingatlanpiaci technológiák ötletbörzéjét nem véletlenül egy héttel a PropTech Hungary előtt rendezik: a június 6–7-én felbukkant leginnovatívabb ötleteket befektetőknek is bemutatják június 13-án.

A PropTech Hungary célja tehát hidat képezni az ingatlanpiac és a tech szektor között.

„Nem elméleteket akarunk gyártani, hanem a gyakorlatban szeretnénk a digitalizáció új megoldásait bemutatni.

A PropTech Hackathon 24 órás rendezvénnyel pedig támogatjuk és ösztönözzük azokat a fiatal tehetségeket, akik Magyarországon szeretnének dolgozni, fejleszteni, nagy dolgokat létrehozni az okosotthon, okosiroda és okosváros területén” – fogalmazott Fodor Dániel, a PropTech Hackathlon főszervezője.

A program kezdetén a résztvevők bemutatják a tervüket, amelyeket a szakmai csapat választ ki. Majd minden csapat egy mentor segítségével kidolgozza a koncepciót, amelyet  a 24 órás program végén prezentálnak a szakmai zsűrinek. A rendezvényt csapatépítő játékok, szakmai képzések kísérik, valamint sok pizza és sör. A legjobb csapatok aztán az ingatlanpiac legnagyobb szereplői előtt is bemutatkozhatnak a PropTech Hungary konferencián, amelynek végén koktélparti keretében folytatódhat a networking a startup csapatok és a legnagyobb cégek között.

A rendezvényre bárki jelentkezhet, akinek „egy ütős ötlet lapul a zsebében, telóján, tabletjén, laptopján” – vagy ami a legjobb: a fejében.

Aki tehát úgy érzi, van egy parádés ötlete, ami milliókat érhet hamarosan (természetesen dollárban), az ne legyen rest, jelentkezzen maga is, és rukkoljon elő vele!

(A képeken a 2018-as Az Év Irodája verseny fődíját megnyerő ION – Dealogic Planet látható, a Stay in Hungary és a Mashroom Design tervezésében. A fotókat a versenyt szervező OfficeUP engedélyével közöltük.)

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom