Így készül a legegyszerűbb, puha mézeskalács

Az adventi időszak egyik legismertebb édessége a mézeskalács, amelynek illata egyetlen szempillantás alatt karácsonyi hangulatba tudja hozni az embert. Sokan azonban tartanak tőle, hiszen ha nem megfelelő receptúrával dolgozunk, a tészta nyúlós, ragadós lesz, a végeredmény pedig betonkemény. Ezzel a recepttel azonban garantáltan nem tudunk hibázni.

 Hozzávalók:

  • ½ kg rétes liszt
  • ½ kg finomliszt
  • 30 dkg sótlan vaj
  • 4 dl porcukor
  • 2,5 dl termelői méz
  • 2 púpozott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 púpozott evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 nagyobb tojás

Elkészítés:

  1. A kétféle lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket egy nagyobb tálba tesszük és elkeverjük.
  2. Kissé megolvasztjuk a vajat, hozzátesszük a száraz alapanyagokhoz a méz és a tojás társaságában.
  3. Alaposan összegyúrjuk, folpackba csavarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát 4-5 milliméter vastagra nyújtjuk, majd belisztezett formákkal kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk, ügyelve arra, hogy megfelelő távolságra legyenek egymástól a mézeskalácsok, hiszen a szódabikarbóna hatására meg fognak kissé nőni. 8 perc alatt készre sütjük.

 

(Fotó: Getty Images)

mézeskalács | desszert | karácsony | puha | édesség | recept

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk mit csinálj Horvátországban, ha elered az eső!
Hirdetés