A Minecraft és a ramen egy prágai étteremben talált egymásra

A Ramencraft küldetése szerint több egyszerű étteremnél: egy építészeti és gasztronómiai élmény, amely hidat képez a hagyomány és a modernitás között, új dimenziót hozva a prágai vendéglátóiparba. A SOA architekti által tervezett egységet nemrég adták át, mi pedig máris mutatjuk.

A Prága szívében található étterem a japán kultúra, a 8-bites játékgrafikák világa és a popkultúra egyedülálló ötvözetét kínálja építészeti megformálásban. A projekt kifejezi a befektetők japán kultúra iránti szenvedélyét, de ez elég nyilvánvalóan tükröződik az étterem koncepciójában.

A grafikus tervezés kulcsfontosságú eleme az egész belső térben megjelenő pixelek használata, amelyek a bejáratnál lévő csempéken is megjelennek: ott a „Czezillát” ábrázolják, azaz a cseh Godzillát, vagyis a japán kulturális jelenség cseh megközelítését.

Ez a vizuális elem sajátosan ötvözi a gamer világot a hagyományos japán kultúrával, energiával és könnyedséggel teli atmoszférát közvetít a látogatók felé.

Mindenütt megjelenik a kék és élénkpiros színek erősen kontrasztos kombinációja, ami dinamizmust és élénkséget kölcsönöz az étteremnek. Ez a színpár nemcsak a teret frissíti fel, de szinkronban van az étteremben kínált gyors frissítők habitusával is.

Maga a Ramencraft-koncepció új perspektívát nyújt a „gyorséttermi” ramenhez. A látogatók a pultnál kiválaszthatják kedvenc ramen-variációjukat, majd helyet foglalhatnak.

Alapvetően két tér közül választhatnak: az étterem elülső részén különálló fülkékben ülhetnek le zavartalanul szürcsölni a levest, hátul pedig elmerülhetnek a kifejező grafikában, a japán digitális játékok autentikus világában.

Ramencraft, Prága
Cím: Veleslavínova 59/3
Építészet: SOA architekti
Bruttó alapterület: 141 m²
Átadás éve: 2024

(Forrás: SOA architekti, fotók: Studio Flusser)

ramencraft | prága | étterem | ramen | minecraft

FOLYTASD EZZEL

Mintha idegen civilizációk építették volna ezeket a brutalista templomokat

Egykori vasútállomásból lett a Google új New York-i irodája

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram