Close
Magyar kézműves gin kapott aranyérmet a világ legfontosabb szakmai versenyén

Magyar kézműves gin kapott aranyérmet a világ legfontosabb szakmai versenyén

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest. A tavaly debütáló és hamar népszerűvé váló magyar kézműves ginmárka így már nemcsak a Red Dotot érő arculatával, hanem a szakmai elismerést érő ízével is büszkélkedhet, és ezzel elindulhat a világhír felé.

A brandytől a vodkáig minden fontos szeszesital-kategóriában külön versenyt hirdetnek a magát mára a világ legnagyobb szeszesital-vakkóstoló versenyévé kinövő The Global Spirits Masters keretein belül. A 2008 óta létező rendezvény méretére jellemző, hogy évről évre rekordokat dönt az indulók száma: 2019-ben már csak ginből több mint háromszáz tétel mérettette meg magát.

A koronavírus hatásaként ugyan idén a jelentkezők száma nem érte el az előző évit, de azért a Gin Masters 2020-on így is sűrű volt a mezőny, a maga közel kétszáz nevezésével. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. által tavaly bevezetett Opera Gin Budapest a Premium Gin kategóriában érdemelte ki az aranyérmet, kiemelkedő (80–89 közötti) pontszámokat szerezve a vakteszteken a bíráktól. Mint azt a The Spirits Business szaklap eredményhirdető cikke külön is kiemelte, az Opera “remek textúrájáért és elegáns, étcsokoládés jegyeiért” érdemelte ki a figyelmet.

“A kezdetek óta dédelgetett vágyunk, hogy egy szakmai díj pecsétjét feltehessük a palackunkra, és az díszítse az egyébként szintén díjnyertes címkénket. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ez azt elismerést ilyen hamar elérjük. Óriási büszkeség ez a csapatnak. Ezúton gratulálok és egyben köszönöm is mindenkinek, hogy nemcsak magunknak, hanem a hazai gin piacnak is dicsőséget hoztunk” – nyilatkozta a márkaalapító, Dámosy Bálint a díj bejelentése kapcsán.

A Global Spirits Masters kizárólag független szakértő elbírálókat alkalmaz, köztük újságírókat, kiskereskedelmi beszerzőket, bártendereket és oktatókat. Ez a széleskörű szakmai merítés jelenti a garanciát a nevezők számára. A bírák ezüst, arany és master érmeket, valamint további trófeákat ítélhetnek oda az arra érdemes tételeknek.

A Gin Masters 2020 eredményeit a szokásoknak megfelelően elsőként a The Spirits Business magazinban teszik közzé, amely havi tizenháromezer példányával, hetvenhat országot átölelő globális jelenlétével garantálja, hogy a győztesek dicsősége világszerte eljusson a nemzetközi szakmai közönséghez.

“Számunkra dupla öröm, hogy a fogyasztók és a partnereink felől érkező pozitív visszajelzéseket immár a nemzetközi szakmai kiválóságok is megerősítik” – mondta Dámosy Bálint. Egy ilyen szakmai elismerés szinte garancia a nemzetközi piacra lépéshez, mely nem titkoltan célja az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt.-nek.

A nagyközönségnek 2019 februárjában mutatkozott be az Első Magyar Gin Manufaktúra. Újpest peremén, egy ipartelepen található hazánk első olyan szeszfőzdéje, mely kizárólagosan kézműves gint gyárt. Itt készül az Opera Gin Budapest, Magyarország első, prémium kategóriás London Dry típusú ginje. A helyiségben található ginlepárlót egy miskolci pálinkafőző-specialista cég alakította ki az egyedi elvárásoknak megfelelően. Az Opera Gin a neoreneszánsz stílusú Magyar Állami Operaházról kapta a nevét, mely Budapest egyik ékköve az Andrássy úton.

A ginfőzdét alapító Dámosy Bálint családja több generáció óta él az Operaház közvetlen szomszédságában, és az épületre néző konyhájukban kísérleteztek először. Az ikonikus Operához való kötődés, valamint a gin ízvilágát adó tizenegy fűszer gazdagsága indokolta az alkotók tudatos döntését, hogy szakítottak a minimáldizájn alapelveivel, és nem féltek a kézműves ginkultúra műfajára egyébként is jellemző túldíszítettségtől – egy bátor döntés, ami tavaly ősszel nemzetközi Red Dot dizájndíjat is hozott az Opera Gin Budapestnek.

Ez is érdekelhet:

gin | világhírű | legjobb | magyar | Gin Masters 2020

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram