Close
A világ leginnovatívabb épületei közé került a Hello Wood kabinja

A világ leginnovatívabb épületei közé került a Hello Wood kabinja

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Hello Wood stúdió ikonikus kabinház terméke, a WorkStation.

Ezúttal a German Design Council által alapított Iconic Awardson tarolt és került győzelmével a világ leginnovatívabb épületei közé.

A WorkStation kabin újabb elismerése jelzi annak az építészeti szemléletnek jelentőségét, amely nem a tér nagyvonalúságát helyezi előtérbe, hanem a limitált alapterületen megvalósított komplex térélményt, az élettér praktikusságát és az épület fenntarthatóságát értékeli.

A WorkStation kabin tervezése során a Hello Wood csapata olyan minőségi tér megalkotására törekedett, amely mérete ellenére optimális térérzetet nyújt, és jól átgondolt komplexitásából fakadóan sokféle funkció ellátására alkalmas a megrendelők egyedi elképzeléseinek utat engedve. A kabin hang- és hőszigetelt falai nyolc négyzetméternyi teret rejtenek, amely extra helyiségként vagy önálló minilakként is megállja a helyét.

A lapraszerelhető szerkezetből adódóan gyorsan és egyszerűen felállítható a kert végében, üres telken, vízparton vagy egy irodaház udvarán (vagy akár benne is).

A Hello Wood az első tervek megszületésétől hisz abban, hogy a WorkStation kabin megmozgatja a jövőbeli tulajdonosok fantáziáját, és megtöltik azt saját ötleteikkel.

Az első WorkStation kabinok hat főnek is kényelmes privát tárgyaló- és dolgozószobának készültek, beépített bútorzattal, de a poligonális forma több lehetőséget is rejtett. Megépült azóta a GameStation verzió, egy szivaccsal bélelt játszókuckó gyerekeknek, ahol a kifelé dőlő falsíkok kényelmes háttámaszt biztosítanak videojátékozás vagy mesenézés közben.

Emellett a WorkStationök dizájnszállásként is megállják a helyüket – a nyáron Tállyára felépített kabinok az egyedileg készített, praktikus berendezésnek köszönhetően teljes jogú apartmanházként funkcionálnak. A konfigurációk sora nem áll meg itt, a Hello Wood már tervezi a fémborítású, futurisztikus CyberStationt és a SaunaStationt, amely nevének megfelelően kerti dizájnszanuának készül.

“A felhasználók igényeire reflektáló termékfejlesztésének köszenhetően a futurisztikus kapszulánk lapra szerelhető változatban már Európán kívülre is szállítható. Az idei év eredményei alapján az egyedileg sorszámozott dizájntermék 2022-ben közel száz helyen tud majd megépülni” – meséli Huszár András, a Hello Wood vezetője.

Nyáron egyébként Törökbálinton jártunk, és ha már ott voltunk, beugrottunk tesztelni a  WorkStation kabint, hogy egy kicsit kiszakadjunk a mindennapi home office-ból.

Nemcsak az újabb nemzetközi elismerés miatt él izgalmas időket a Hello Wood stúdió, a korábban leginkább installációiról ismert cég léptékváltáson megy át az utóbbi időszakban.

“Amellett, hogy terjeszkedünk határon túl, és jelenleg is több külföldi projektet készítünk elő, Magyarorszagon minden eddiginél nagyobb szabású projektjeink zajlanak. Elkészültek az egyedülálló Normafa Lombkoronasétány izgalmas kiviteli tervei, emellett Európában is előremutató és formabontó CLT parkolóházakra szerződtünk le, és amire legbüszkébb vagyok, az öthektáros balatonfelvidéki telkünkön, saját tervezésű és üzemeltetésű glamping resort szálláshelyünk épül, amit idén meg is nyitunk” – foglalja össze a stúdió évét Tóth Krisztián, a Hello Wood Zrt. elnöke és társtulajdonosa.

A jövőben mindinkább a nagyléptékű megbízások felé tervez elmozdulni a Hello Wood mint olyan “design and build” építésziroda, amely az első koncepciótervektől a teljes kivitelezésig viszi végig a projekteket.

(Fotók: Kőrösi Tamás)

siker | hello wood | workstation kabin | űrkapszila | ICONIC awards

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram