Close
Kipróbáltuk a jövő dolgozószobáját

Kipróbáltuk a jövő dolgozószobáját

Az Egyesült Államokban és Skandináviában kis túlzással kapkodnak utánuk, de már itthon is egyre kelendőbbek a bárhol felállítható kabinházak. A minap Törökbálinton jártunk, és ha már ott voltunk, beugrottunk tesztelni a Hello Wood űrkapszulára emlékeztető Workstation kabinját, hogy egy kicsit kiszakadjunk a mindennapi home office-ból.

A közelmúltban bejárta a világsajtót a miniház híre, amely elsősorban különleges formája miatt generálta a figyelmet, és hát valóban:

a Max City-ben nézelődve lehetetlen nem észrevenni a pop-up store kirakatában pihenő rendhagyó irodát.

A tizenöt oldalú, űrkapszulára hasonlító tárgyaló és home office kabin a már megismert Kabinka nyaralóház mellé költözve várja a kipróbálásra érkezőket első körben nyár végéig.

A hő- és hangszigetelt kabin elsősorban azoknak ajánlható, akik a privát munka vagy kikapcsolódás élményét utazás nélkül, mondjuk a saját kertjükben szeretnék megélni. A nyolc négyzetméteres, személyre szabható faház a hátsó kertben is felállítható, funkcionálhat munkaállomásként, tárgyaló szobaként, játszószobaként és akár afféle búvóhelyként is, ha egy csendes helyet keresünk olvasáshoz, pihenéshez.

Az időjárásálló kabin személyre szabhatósága azt jelenti, hogy nem muszáj asztalokkal és székekkel berendezni, lehet nyugodtan lazábbra venni az enteriőrt például párnákkal, vagy babzsákokkal. Aki viszont klasszikus irodának szánná, megkapja a munkavégzéshez szükséges alapvető feltételeket a konnektortól kezdve egészen a klímáig (utóbbival amúgy nemcsak hűteni, hanem fűteni is lehet).

Nem véletlenül lettek népszerűek az utóbbi egy évben az ilyen elvonulós kabinok, hiszen járványhelyzetben, amikor világszerte rengeteg embert szerveztek ki home office-ba, még égetőbbé vált egy szeparált munkahely megléte, ahol biztosított a zavartalan munkavégzés. A Workstation kabin ezt hivatott megadni, ráadásul a munkaidő leteltével átalakítható; időt szentelhetünk benne kedvenc sportunknak, de alvókapszulaként is működhet.

Esetünkben utóbbi most elmaradt, a pizsama helyett inkább a laptop került elő a táskából, hogy melózzunk egy kicsit az egyébként négy-hat főre megálmodott futurizált kavicsban. Két e-mail megválaszolása között hamar kiderült, hogy egyrészt kényelmes, másrészt meglepően tágas, nincs meg az a bizonyos fojtogató érzés, amire kívülről nézve esetleg számítani lehet.

Ebből is látszik, hogy a tér minőségét nem az óriási méret, hanem a komplexitás adja.

Szerencsére az ablakoknak hála (a tetőn is van) bőven kapunk a természetes fényből, bár értelemszerűen magából a természetből nem sok jut egy bevásárlóközpont második emeletére.

Mindenesetre lélekben egy kertben voltunk, és a cikk írása közben odaképzeltük a fák árnyait, a virágok illatát, és hallgattuk a madarak dallamait.

Azt viszont nem árt tudni, hogy a legtöbb helyen nem lehet csak úgy l’art pour l’art felállítani egy ilyen kabint, a feltételek önkormányzatonként és településenként eltérőek lehetnek, a folyamat engedély- és telekfüggő.

Mi sem győztük hangsúlyozni az utóbbi időben a fenntarthatóság fontosságát, ebből a szempontból maximális dicséret jár a Workstation kabinnak, merthogy a környezetre gyakorolt hatása meglehetősen kicsi. Az alacsony energiafelhasználásnak és a környezetközpontúságnak köszönhetően a kisház építése környezetbarátabb, mint egy hagyományos technológiákkal és nem megújuló anyagokból épülő házé.

(Fotók: Kőrösi Tamás)

FOLYTASD EZZEL
Törökbálint ékessége lett ez a gyönyörű lakás
Nem véletlenül kapta ez a hihetetlen mexikói hotel a One&Only nevet
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom