Kiderült, miért hívnak ötszáz kocsmát ugyanúgy az Egyesült Királyságban

Angliában nem nehéz olyan helyet találni, ahol leguríthatunk egy korsó sört. Míg az alkoholos italból nincs hiány, a kocsmák nevei tekintetében annál szűkebb a kínálat. Az országban és az egész Egyesült Királyságban egészen pontosan ötszáztizennégy hegy ugyanazt a becenevet viseli. De miért?

A Red Lion, vagyis a Vörös Oroszlán név alatt több száz kocsma működik az Egyesült Királyságban. Csak Londonban több mint húsz ilyen nevű hely van a Google legfrissebb adatai szerint. Azért, hogy megtudjuk, mi ennek az oka, kicsit bele kell ásnunk magunkat a brit történelembe.

1603-ban a skót VI. Jakab örökölte a trónt, aki I. Jakab néven angol király lett. Az egyetlen probléma az volt, hogy nem szerette Angliát, mert anyja, Mária skót királynő több mint tizennyolc évet töltött fogságban, mielőtt végül lefejezték. Az ellene felhozott vád I. Erzsébet királynő meggyilkolását célzó összeesküvés volt. Így amikor Jakab trónra lépett, elrendelte, hogy minden fontos épületen Skócia vörös oroszlánját jelenítsék meg.

A szabály a kocsmákra is érvényes volt.

Jakab célja ezzel az volt, hogy minden egyes angolt emlékeztessen arra, hogy skót királyt szolgálnak, akárhányszor betérnek inni egy pohárral.

Néhány évvel ezelőtt még összesen több mint hatszáz Red Lion kocsma volt szerte az országban, de a Crown nevű helyekből is közel ötszáz van. Royal Oak néven több mint négyszáz, White Hart néven pedig majd' háromszáz hely fut.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty)

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom