Ausztrália egyik legexkluzívabb éttermében tátva maradt a szája vendégeknek hétfőn este, miután a pincér közölte velük, hogy már rendezték a számlájukat.
A japán Nobu-lánc Sydney-ben található éttermében a hétfogásos kóstolómenü 175 dollárba (körülbelül 63 ezer forintba) kerül, az idegen tehát nagyon nagylelkű volt, de sokan tették fel a kérdést az eset után, hogy nem lett-e volna máshol jobb helye annak az összegnek.
Sami Lukis televíziós és rádiós műsorvezető ezt írta a Twitterre:
Még mindig sokkos állapotban vagyok, miután tegnap este valaki kifizette MINDEN asztal számláját a sydney-i Nobu étteremben (beleértve az enyémet is)."
"A pincér spontán kedvességnek nevezte. A hihetetlenül nagylelkű idegen ezt valószínűleg nem fogja látni… de… köszönöm.”
Egy másik jelenlévő válaszolt a posztra: „Ott voltam a párommal és az unokatestvéremmel, hogy megünnepeljük az unokatestvérem 21. születésnapját. Majdnem leestem a székről, amikor a pincérnő elmondta. Olyan kedves."
A japán fine dining étteremlánc nem tartozik a legolcsóbbak közé, ami több kommentelőben felvetette a kérdést, hogy a gazdag vendégek a legmegfelelőbb címzettjei-e a jótékonysági akciónak. „Pontosan ez az, amire a túlfizetett gazdagoknak szükségük volt” – írta válaszul valaki, míg más ezt tette hozzá: Egy négytagú család heti nagybevásárlásának árát olyanok költik el egy vacsorára, akiknek van mit aprítaniuk a tejbe.
De kedélyesebb reakciók is érkeztek: „Haha, valószínűleg sokan keményen dolgoztak azért, hogy megengedhessék maguknak a vacsorát a Nobuban. Rendszeresen járok oda én is, nagyszerű étterem és zseniális a gesztus.”
Nem tudjuk, vajon Budapesten is megeshet-e ilyesmi, mindenesetre a legutóbbi Michelin-kalauz a fővárosi Nobu éttermet is ajánlja számos más exkluzív hely mellett.
(Forrás: Independent, képek: Getty Images)
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!