Close
Egy rejtélyes idegen mindenkinek fizette a számláját az exkluzív étteremben

Egy rejtélyes idegen mindenkinek fizette a számláját az exkluzív étteremben

Ausztrália egyik legexkluzívabb éttermében tátva maradt a szája vendégeknek hétfőn este, miután a pincér közölte velük, hogy már rendezték a számlájukat.

A japán Nobu-lánc Sydney-ben található  éttermében a hétfogásos kóstolómenü 175 dollárba (körülbelül 63 ezer forintba) kerül, az idegen tehát nagyon nagylelkű volt, de sokan tették fel a kérdést az eset után, hogy nem lett-e volna máshol jobb helye annak az összegnek.

Sami Lukis televíziós és rádiós műsorvezető ezt írta a Twitterre:

Még mindig sokkos állapotban vagyok, miután tegnap este valaki kifizette MINDEN asztal számláját a sydney-i Nobu étteremben (beleértve az enyémet is).”

“A pincér spontán kedvességnek nevezte. A hihetetlenül nagylelkű idegen ezt valószínűleg nem fogja látni… de… köszönöm.”

Egy másik jelenlévő válaszolt a posztra: „Ott voltam a párommal és az unokatestvéremmel, hogy megünnepeljük az unokatestvérem 21. születésnapját. Majdnem leestem a székről, amikor a pincérnő elmondta. Olyan kedves.”

A japán fine dining étteremlánc nem tartozik a legolcsóbbak közé, ami több kommentelőben felvetette a kérdést, hogy a gazdag vendégek a legmegfelelőbb címzettjei-e a jótékonysági akciónak. „Pontosan ez az, amire a túlfizetett gazdagoknak szükségük volt” – írta válaszul valaki, míg más ezt tette hozzá: Egy négytagú család heti nagybevásárlásának árát olyanok költik el egy vacsorára, akiknek van mit aprítaniuk a tejbe.

De kedélyesebb reakciók is érkeztek: „Haha, valószínűleg sokan keményen dolgoztak azért, hogy megengedhessék maguknak a vacsorát a Nobuban. Rendszeresen járok oda én is, nagyszerű étterem és zseniális a gesztus.”

Nem tudjuk, vajon Budapesten is megeshet-e ilyesmi, mindenesetre a legutóbbi Michelin-kalauz a fővárosi Nobu éttermet is ajánlja számos más exkluzív hely mellett.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

sydney | számla | nobu

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Itt az első magyar luxustorta: bemutatkozott a szarvasgombával készülő La Truff’

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom