Egy rejtélyes idegen mindenkinek fizette a számláját az exkluzív étteremben

Ausztrália egyik legexkluzívabb éttermében tátva maradt a szája vendégeknek hétfőn este, miután a pincér közölte velük, hogy már rendezték a számlájukat.

A japán Nobu-lánc Sydney-ben található  éttermében a hétfogásos kóstolómenü 175 dollárba (körülbelül 63 ezer forintba) kerül, az idegen tehát nagyon nagylelkű volt, de sokan tették fel a kérdést az eset után, hogy nem lett-e volna máshol jobb helye annak az összegnek.

Sami Lukis televíziós és rádiós műsorvezető ezt írta a Twitterre:

Még mindig sokkos állapotban vagyok, miután tegnap este valaki kifizette MINDEN asztal számláját a sydney-i Nobu étteremben (beleértve az enyémet is)."

"A pincér spontán kedvességnek nevezte. A hihetetlenül nagylelkű idegen ezt valószínűleg nem fogja látni… de… köszönöm.”

Egy másik jelenlévő válaszolt a posztra: „Ott voltam a párommal és az unokatestvéremmel, hogy megünnepeljük az unokatestvérem 21. születésnapját. Majdnem leestem a székről, amikor a pincérnő elmondta. Olyan kedves."

A japán fine dining étteremlánc nem tartozik a legolcsóbbak közé, ami több kommentelőben felvetette a kérdést, hogy a gazdag vendégek a legmegfelelőbb címzettjei-e a jótékonysági akciónak. „Pontosan ez az, amire a túlfizetett gazdagoknak szükségük volt” – írta válaszul valaki, míg más ezt tette hozzá: Egy négytagú család heti nagybevásárlásának árát olyanok költik el egy vacsorára, akiknek van mit aprítaniuk a tejbe.

De kedélyesebb reakciók is érkeztek: „Haha, valószínűleg sokan keményen dolgoztak azért, hogy megengedhessék maguknak a vacsorát a Nobuban. Rendszeresen járok oda én is, nagyszerű étterem és zseniális a gesztus.”

Nem tudjuk, vajon Budapesten is megeshet-e ilyesmi, mindenesetre a legutóbbi Michelin-kalauz a fővárosi Nobu éttermet is ajánlja számos más exkluzív hely mellett.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

számla | sydney | nobu

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom