Close
Ezek a budapesti éttermek most nemzetközi reflektorfényt kaptak

Ezek a budapesti éttermek most nemzetközi reflektorfényt kaptak

Remek ízléssel összeállított listát publikáltak a nemzetközileg igencsak mérvadó utazási portálon, a Culture Tripen. Összesen nyolc budapesti fine dining éttermet ajánlanak benne, a Barakától a Stand-ig. 

Bevezetésképp persze irányba állítják az olvasót és pár jó szót szólnak fővárosunk folyamatosan fejlődő kulturális- és gasztronómiai életéről, majd külön bekezdésenként mutatják be a kiválasztott éttermeket.

Túlsúlyban vannak a kortárs magyar konyhák, ami eleve szuper rendezőelv, de azért nemzetközi étterem is elfér a válogatásban.

A Babel Budapest kapcsán Veres István és gyermekkori erdélyi emlékei is előtérbe kerülnek, a 10 fogásos kóstolómenü mellett a 7 fogásos vegán menüt sem hagyták ki, hiszen ez is vonzó lehet a Budapestre érkező gurméknak.

Kiemelik a MÁK Bistro otthonos hangulatát és Mizsei János elhivatottságát, fiatal energiáit és a magyar alapanyagokkal operáló, mégis skandináv ihletésű fogásokat.

2001-ben köszönthettük először a Barakát, igaz akkor még más helyszínen. Azóta sok változáson mentek keresztül, legutóbbi például egy séfcsere volt: Keve Márton felel a francia-ázsiai fúzióért. A Culture Trip csapata ezt az éttermet is jó szívvel ajánlja.

Megkerülhetetlen szereplő a Stand és szerencsére ezt ők is tudják. Szulló Szabina és Széll Tamás professzionális örömkonyhája kapcsán természetes, hogy a gulyást és a somlói galuskát is méltatják, hiszen hibátlan fogásai a Standnak. Remekül eltalálták az üzenetet is: hiába nem a legmagasztosabb fogások ezek, a precizitás és profizmus teszi tökéletessé őket.

Mede Ádámra és a Laurel konyhájára oda kell figyelni és szerencsére ezt ők is megtették. Kakaslevest és harcsapaprikást ajánlanak, nagyon helyesen.

A Borkonyha testvére, a Textúra étterem is helyet kapott a felsorolásban: az olyan hagyományos konyhai eljárásokat is elmítik Sárközi Ákos konyhája kapcsán, mint a lassú tűzön sütés, vagy a füstölés.

Nem hiába, a Tigris étteremről is szépen szólnak: Budapest egyik legfontosabb libamáj-lelőhelye a 10 000 palackos bortrezorja miatt és lassan 12 éve tartó állandó magas minőségének köszönhetően is fontos szereplő.

Az egyetlen nemzetközi, mi több, étteremláncba tartozó említés a Nobué. Turisztikailag is fontos az étterem, hiszen a régióban az egyetlen, így akik utazásaikról ismerik, ide már ismerősként térhetnek be.

Ez is érdekelhet:


(Fotók: Socially, Babel Budapest, Pálfi Balázs)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom