A San Pellegrino 50 Best listáján a világ legjobb ötven éttermének és bárjának ajánlásai szerepelnek, köztük a Babel Budapest mellett a Borkonyha, Costes és Textúra, valamint a korábban már 50 Best Bars listát megjárt Boutiq Bar.
A 50 Best Discovery célja, hogy világszerte bemutassák azokat a lokációkat, melyek a legjobb ötven kiválasztása után a legmagasabb pontokat kapták az elmúlt öt évben. Az ezer kiemelt szakmai kritikust a World’s Best Restaurant Academy választja ki évről évre – ötven-ötvenszázalékos nemi arányban – vezető ételkritikusokból, étteremtulajdonosokból, séfekből és a gourmet-világ legnagyobb utazóiból.
A Babel és a budapesti éttermek szereplése a 50 Best Discovery gyűjtésében tehát kiemelkedő eredmény, valamint nagy szakmai elismerés, hiszen csak egy bizonyos pontszám elérése felett kerülhet bárki a listára és – természetesen – jelentkezés útján képtelenség bekerülni.
A Veres István séf által vezetett csapatnak kiválóan alakul az év, hiszen a márciusi Michelin-csillag után most még egy szakmai elismerést begyűjthettek – ráadásul István nagy erőkkel készül a Bocuse d’Or Hungary februári döntőjére, ahol a tét a világ legkomolyabb séfversenyének nemzetközi porondjára való kijutás.
"Büszke vagyok a csapatra, és arra is, hogy az idén tizenegy éves Babelnél megszületett a hosszú évek munkájának gyümölcse. Ebben az évben a Michelin-csillag után a San Pellegrino Discovery listájára kerülni is óriási elismerés, ami azt bizonyítja, hogy a séf és a csapat a lehető legjobb irányba tart" – mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel étterem tulajdonosa.
Ez is érdekelhet:
hlatky-schlichter hubert | lista | textúra | étterem | 50 best discovery | babel budapest
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!