Close
A legjobb éttermek között ajánlják a Babel Budapestet a világ vezető kritikusai

A legjobb éttermek között ajánlják a Babel Budapestet a világ vezető kritikusai

A San Pellegrino 50 Best listáján a világ legjobb ötven éttermének és bárjának ajánlásai szerepelnek, köztük a Babel Budapest mellett a Borkonyha, Costes és Textúra, valamint a korábban már 50 Best Bars listát megjárt Boutiq Bar.

A 50 Best Discovery célja, hogy világszerte bemutassák azokat a lokációkat, melyek a legjobb ötven kiválasztása után a legmagasabb pontokat kapták az elmúlt öt évben. Az ezer kiemelt szakmai kritikust a World’s Best Restaurant Academy választja ki évről évre – ötven-ötvenszázalékos nemi arányban – vezető ételkritikusokból, étteremtulajdonosokból, séfekből és a gourmet-világ legnagyobb utazóiból.

A Babel és a budapesti éttermek szereplése a 50 Best Discovery gyűjtésében tehát kiemelkedő eredmény, valamint nagy szakmai elismerés, hiszen csak egy bizonyos pontszám elérése felett kerülhet bárki a listára és – természetesen – jelentkezés útján képtelenség bekerülni.

A Veres István séf által vezetett csapatnak kiválóan alakul az év, hiszen a márciusi Michelin-csillag után most még egy szakmai elismerést begyűjthettek – ráadásul István nagy erőkkel készül a Bocuse d’Or Hungary februári döntőjére, ahol a tét a világ legkomolyabb séfversenyének nemzetközi porondjára való kijutás.

“Büszke vagyok a csapatra, és arra is, hogy az idén tizenegy éves Babelnél megszületett a hosszú évek munkájának gyümölcse. Ebben az évben a Michelin-csillag után a San Pellegrino Discovery listájára kerülni is óriási elismerés, ami azt bizonyítja, hogy a séf és a csapat a lehető legjobb irányba tart”  – mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel étterem tulajdonosa.

Ez is érdekelhet:

costes | Borkonyha | étterem | legjobb | 50 best discovery

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram