Close
Ismét a budapesti Costes lett az év legjobb étterme

Ismét a budapesti Costes lett az év legjobb étterme

Stabil, kiemelkedő színvonalú étteremként értékelte és tavalyhoz hasonlóan ismét ország legjobbjának nevezte a zsűri a budapesti Costest a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadón hétfőn este. A dobogóra a Sárközi Ákos által irányított Borkonyha és a Mészáros Ádám-vezette Onyx állt még fel.

A Dining Guide aszerint értékeli az éttermeket, hogy mennyire felelnek meg a tőlük elvárható szintnek, ez alapján a nyitása óta a modern magyar gasztronómiában meghatározó szerepet betöltő Costes pedig folyamatosan kiemelkedően teljesít.

A Palágyi Eszter séf-vezette fine dining-konyha Magyarország első Michelin-csillagos éttermének stílusához igazodóan modern felfogású, magyaros ételeket prezentál a Ráday utcában.

Idén rendhagyó módon 10+2 étterem került be a legjobbak közé, melyek a Costes, Borkonyha, Onyx hármas után a következők: Babel, Costes Downtown, Stand25, Fáma, MÁK, St. Andrea Borbár, Olimpia, Anyukám Mondta, Arany Kaviár.

Az Innio csapata

Ami a további kategóriákat és díjazottakat illeti, a Tama étterem séfje, Kovács Péter lett az Év Ifjú Séftehetsége, az Év Innovatív Konyhája díjat a Tóth Szilárd és Sajben Csaba-irányította Innio kapta.

Az Év Street Food díját az általunk is meglátogatott miskolci Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be, ahol a Dudás-testvérek megalkották a tökéletes kapudrogot.

Balra egy fügés, jobbra a dupla porchettás pizza. „A porchettát mi készítjük Encsen, szerintem szenzációs”. Szerintünk is.

Újdonságként megválasztották az Év Cukrászdáját is, ami mostantól a Vácon található Mihályi Patisseire.

A külföldi szaktekintélyek által alkotott, független nemzetközi zsűri egész éves tesztelések alapján hozta ki a sorrendet. A zsűri vezetője a bergamói Da Vittorio étterem három Michelin-csillagos séfje, Enrico Cerea, munkáját többek között a La Peca konyafőnöke, Nicola Portinari és a híres Michelin Guide-nál harminchat évet eltöltött Fausto Arrighi segítette.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Dining Guide)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom