Close
Ismét a budapesti Costes lett az év legjobb étterme

Ismét a budapesti Costes lett az év legjobb étterme

Stabil, kiemelkedő színvonalú étteremként értékelte és tavalyhoz hasonlóan ismét ország legjobbjának nevezte a zsűri a budapesti Costest a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadón hétfőn este. A dobogóra a Sárközi Ákos által irányított Borkonyha és a Mészáros Ádám-vezette Onyx állt még fel.

A Dining Guide aszerint értékeli az éttermeket, hogy mennyire felelnek meg a tőlük elvárható szintnek, ez alapján a nyitása óta a modern magyar gasztronómiában meghatározó szerepet betöltő Costes pedig folyamatosan kiemelkedően teljesít.

A Palágyi Eszter séf-vezette fine dining-konyha Magyarország első Michelin-csillagos éttermének stílusához igazodóan modern felfogású, magyaros ételeket prezentál a Ráday utcában.

Idén rendhagyó módon 10+2 étterem került be a legjobbak közé, melyek a Costes, Borkonyha, Onyx hármas után a következők: Babel, Costes Downtown, Stand25, Fáma, MÁK, St. Andrea Borbár, Olimpia, Anyukám Mondta, Arany Kaviár.

Az Innio csapata

Ami a további kategóriákat és díjazottakat illeti, a Tama étterem séfje, Kovács Péter lett az Év Ifjú Séftehetsége, az Év Innovatív Konyhája díjat a Tóth Szilárd és Sajben Csaba-irányította Innio kapta.

Az Év Street Food díját az általunk is meglátogatott miskolci Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be, ahol a Dudás-testvérek megalkották a tökéletes kapudrogot.

Balra egy fügés, jobbra a dupla porchettás pizza. „A porchettát mi készítjük Encsen, szerintem szenzációs”. Szerintünk is.

Újdonságként megválasztották az Év Cukrászdáját is, ami mostantól a Vácon található Mihályi Patisseire.

A külföldi szaktekintélyek által alkotott, független nemzetközi zsűri egész éves tesztelések alapján hozta ki a sorrendet. A zsűri vezetője a bergamói Da Vittorio étterem három Michelin-csillagos séfje, Enrico Cerea, munkáját többek között a La Peca konyafőnöke, Nicola Portinari és a híres Michelin Guide-nál harminchat évet eltöltött Fausto Arrighi segítette.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Dining Guide)

fine dining | costes | év étterme | dining guide

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom