Ismét a budapesti Costes lett az év legjobb étterme

Stabil, kiemelkedő színvonalú étteremként értékelte és tavalyhoz hasonlóan ismét ország legjobbjának nevezte a zsűri a budapesti Costest a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjátadón hétfőn este. A dobogóra a Sárközi Ákos által irányított Borkonyha és a Mészáros Ádám-vezette Onyx állt még fel.

A Dining Guide aszerint értékeli az éttermeket, hogy mennyire felelnek meg a tőlük elvárható szintnek, ez alapján a nyitása óta a modern magyar gasztronómiában meghatározó szerepet betöltő Costes pedig folyamatosan kiemelkedően teljesít.

A Palágyi Eszter séf-vezette fine dining-konyha Magyarország első Michelin-csillagos éttermének stílusához igazodóan modern felfogású, magyaros ételeket prezentál a Ráday utcában.

Idén rendhagyó módon 10+2 étterem került be a legjobbak közé, melyek a Costes, Borkonyha, Onyx hármas után a következők: Babel, Costes Downtown, Stand25, Fáma, MÁK, St. Andrea Borbár, Olimpia, Anyukám Mondta, Arany Kaviár.

Az Innio csapata

Ami a további kategóriákat és díjazottakat illeti, a Tama étterem séfje, Kovács Péter lett az Év Ifjú Séftehetsége, az Év Innovatív Konyhája díjat a Tóth Szilárd és Sajben Csaba-irányította Innio kapta.

Az Év Street Food díját az általunk is meglátogatott miskolci Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be, ahol a Dudás-testvérek megalkották a tökéletes kapudrogot.

Balra egy fügés, jobbra a dupla porchettás pizza. „A porchettát mi készítjük Encsen, szerintem szenzációs”. Szerintünk is.

Újdonságként megválasztották az Év Cukrászdáját is, ami mostantól a Vácon található Mihályi Patisseire.

A külföldi szaktekintélyek által alkotott, független nemzetközi zsűri egész éves tesztelések alapján hozta ki a sorrendet. A zsűri vezetője a bergamói Da Vittorio étterem három Michelin-csillagos séfje, Enrico Cerea, munkáját többek között a La Peca konyafőnöke, Nicola Portinari és a híres Michelin Guide-nál harminchat évet eltöltött Fausto Arrighi segítette.

Ez is érdekelhet:

Fine dining otthonra? Mutatunk négy hibátlan finomságot hazai sztárséfektől

Otthon elkészíthető bagel burger vagy tészta nélküli ravioli kecskesajthabbal – négy ismert séf négy receptje segít lenyűgözni a vacsoravendégeket.

(Fotó: Dining Guide)

costes | dining guide | fine dining | év étterme

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom