Fine dining otthonra? Mutatunk négy hibátlan finomságot hazai sztárséfektől

Kezdésnek kecskesajthabos céklaravioli, főfogásnak bagel burger, desszertnek csábos öntetekkel választható krumplinudli vagy vargabéles. Akár egy menüsor is lehetne, de ebben az esetben nem az: négy ismert séf avat be konyhájának titkaiba négy izgalmas receptjével. 

Céklaravioli kecskesajthabbal

A Borkonyhából és a televízióból ismert Sárközi Ákos egyik figyelemfelkeltő előétele tészta helyett sok izgalmas technológiát, állagot és színt használ.

Igazi melós recept, mert a céklától kezdve a mézen át a kesudióig rengeteg hozzávalóval kell dolgozni, de megéri a fáradságot. Vagy pedig irány a Borkonyha!

Így érdemes nekiállni

Krumplinudli

A tökéletes nudlit a Séf asztalán tálalják.

Wolf András desszertje a budapesti Westendben a közönség kedvencének számít, és nem csak azért, mert szórásnak karamellás dió, édes mák és csoki, öntetnek pedig angol krém, eperlekvár, sárgabarack és szilva is választható.

Recept a nudlizáshoz

Bagel burger

Az újranyitott BRKLYN egyszerre bulihely, pub és bisztro a VII. kerületben, ahová Krausz Gábor leigazolásával az ikonikus fogások is megérkeztek.

Ilyen a szezámos bagelben adott, édes lilahagymalekvárral, kiváló minőségű marhahúspogácsával, almafán füstölt, enyhén paprikás angol cheddar sajttal, pikáns bacon-majonézzel, krémes, lágy tükörtojással és egy frissítő citrom vinaigrette-es rukkolasalátával készült burger.

Bagel burger otthonra

Vargabéles

A The Ritz Carlton hotel alsó részlegének bisztrójában rövid idő alatt az őszi-téli étlap signature fogása lett a desszert.

Ez pedig némi meglepetésre a vargabéles, amely Sugár Róbert séf mellett legfőképp a szakmában közel harmincnégy éve dolgozó Mázás István – vagy ahogy a szállodában mindenki hívja, Mázi – cukrászmester érdeme.

A vargabéles, ami megérdemli a felfordulást a konyhában

Ahol Alaszka és Loch Ness találkozik – Végigkóstoltuk a téli menüt a High Note SkyBarban

A Bazilika mellett még pont megfizethető áron kapunk olyan komplex gasztronómiai élményfaktort, amilyet kevés helyen lehet a városban.

vargabéles | Mázás István | The Ritz-Carlton | séf | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom