Close
Fine dining otthonra? Mutatunk négy hibátlan finomságot hazai sztárséfektől

Fine dining otthonra? Mutatunk négy hibátlan finomságot hazai sztárséfektől

Kezdésnek kecskesajthabos céklaravioli, főfogásnak bagel burger, desszertnek csábos öntetekkel választható krumplinudli vagy vargabéles. Akár egy menüsor is lehetne, de ebben az esetben nem az: négy ismert séf avat be konyhájának titkaiba négy izgalmas receptjével. 

Céklaravioli kecskesajthabbal

A Borkonyhából és a televízióból ismert Sárközi Ákos egyik figyelemfelkeltő előétele tészta helyett sok izgalmas technológiát, állagot és színt használ.

Igazi melós recept, mert a céklától kezdve a mézen át a kesudióig rengeteg hozzávalóval kell dolgozni, de megéri a fáradságot. Vagy pedig irány a Borkonyha!

Így érdemes nekiállni

Krumplinudli

A tökéletes nudlit a Séf asztalán tálalják.

Wolf András desszertje a budapesti Westendben a közönség kedvencének számít, és nem csak azért, mert szórásnak karamellás dió, édes mák és csoki, öntetnek pedig angol krém, eperlekvár, sárgabarack és szilva is választható.

Recept a nudlizáshoz

Bagel burger

Az újranyitott BRKLYN egyszerre bulihely, pub és bisztro a VII. kerületben, ahová Krausz Gábor leigazolásával az ikonikus fogások is megérkeztek.

Ilyen a szezámos bagelben adott, édes lilahagymalekvárral, kiváló minőségű marhahúspogácsával, almafán füstölt, enyhén paprikás angol cheddar sajttal, pikáns bacon-majonézzel, krémes, lágy tükörtojással és egy frissítő citrom vinaigrette-es rukkolasalátával készült burger.

Bagel burger otthonra

Vargabéles

A The Ritz Carlton hotel alsó részlegének bisztrójában rövid idő alatt az őszi-téli étlap signature fogása lett a desszert.

Ez pedig némi meglepetésre a vargabéles, amely Sugár Róbert séf mellett legfőképp a szakmában közel harmincnégy éve dolgozó Mázás István – vagy ahogy a szállodában mindenki hívja, Mázi – cukrászmester érdeme.

A vargabéles, ami megérdemli a felfordulást a konyhában

Close