Close
Soha nem volt még ilyen a szeptember a világ legrégibb nemzeti parkjában

Soha nem volt még ilyen a szeptember a világ legrégibb nemzeti parkjában

Némileg talán meglepő adat.

Története legforgalmasabb szeptemberét zárta a világ legismertebb gejzírének (Old Faithful) otthona. Az első őszi hónapban egészen pontosan 837 499-en jártak a Yellowstone Parkban, ami huszonegy százalékkal több, mint 2019 szeptemberében volt.

Ehhez képest érdekesség, hogy ebben az esztendőben eddig 3 383 872 látogatót regisztráltak, ez viszont tizenegy százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

Utóbbit természetesen jelentősen befolyásolták a világjárvány miatt bevezett korlátozások. Elővigyázatosságból több neves park – például a Grand Teton és a Grand Canyon – társaságában már március 24-én bezárták, majd hosszú szünetet követően előbb május 18-án két wyomingi, június 1-jén három montanai bejáratát nyitottak meg. A kaliforniai bozóttüzek miatt a közelmúltban átmenetileg ismét be kellett zárni.

A Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégibb nemzeti parkja az Egyesült Államok Wyoming, Montana és Idaho szövetségi államainak területén. A Sziklás-hegységben található, 8980 négyzetkilométer kiterjedésű park gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről híres. Nincs viszont ott az USA öt leglátogatottabb nemzeti parkja között; ezt a listát a Great Smoky Mountains vezeti, mögötte a Grand Canyon, a Rocky Mountain, a Zion és a Yosemite következik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom