Close
Soha nem volt még ilyen a szeptember a világ legrégibb nemzeti parkjában

Soha nem volt még ilyen a szeptember a világ legrégibb nemzeti parkjában

Némileg talán meglepő adat.

Története legforgalmasabb szeptemberét zárta a világ legismertebb gejzírének (Old Faithful) otthona. Az első őszi hónapban egészen pontosan 837 499-en jártak a Yellowstone Parkban, ami huszonegy százalékkal több, mint 2019 szeptemberében volt.

Ehhez képest érdekesség, hogy ebben az esztendőben eddig 3 383 872 látogatót regisztráltak, ez viszont tizenegy százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

Utóbbit természetesen jelentősen befolyásolták a világjárvány miatt bevezett korlátozások. Elővigyázatosságból több neves park – például a Grand Teton és a Grand Canyon – társaságában már március 24-én bezárták, majd hosszú szünetet követően előbb május 18-án két wyomingi, június 1-jén három montanai bejáratát nyitottak meg. A kaliforniai bozóttüzek miatt a közelmúltban átmenetileg ismét be kellett zárni.

A Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégibb nemzeti parkja az Egyesült Államok Wyoming, Montana és Idaho szövetségi államainak területén. A Sziklás-hegységben található, 8980 négyzetkilométer kiterjedésű park gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről híres. Nincs viszont ott az USA öt leglátogatottabb nemzeti parkja között; ezt a listát a Great Smoky Mountains vezeti, mögötte a Grand Canyon, a Rocky Mountain, a Zion és a Yosemite következik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

rekord | usa | látogatás | yellowstone | nemzeti park

FOLYTASD EZZEL

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram