Close
Zajlik az élet a Yosemite Nemzeti Parkban

Zajlik az élet a Yosemite Nemzeti Parkban

A nemzeti parkok még mindig a legtermészetesebb közegei annak, hogy az ember testközelben találkozzon a biodiverzitással. Az Egyesült Államok igen sok ilyen természetvédelmi területtel rendelkezik, közülük is az egyik legjobban ismert és legnépszerűbb a Yosemite Nemzeti Park. A koronavírus-járvány miatt szükségszerű volt a 3081 km²-es területet lezárni, ezért a Yosemite örökös lakói egy időre háborítatlanul élhetik az életüket. 

Felerősödtek a zajok. A kirándulók beszélgetése helyett azonban a madárdal és a magasról zúduló vízesések robaja az, amitől hangos ma a Yosemite Nemzeti Park. A csapatosan bandázó prérifarkasok, nyugodtan nézelődő szarvasok, settenkedő pumák és a túrázók szemetéből kiválogatott maradékok helyett most csak saját leleményességükre támaszkodó mosómedvék mellett természetesen a madárvilág is élénk.

Ugyan a park névadója (indián nyelven a yosemite grizzlyt jelent) már régen eltűnt a területről, a fekete medve azért sűrűn észlelt erre.

A park néhány napja közzétett egy videót a természetes közegüket élvező állatokról. A látvány szívmelengető, de egyben azért elgondolkodtató is, hogy mennyi év után mehettek szabadságra az állatok úgy, hogy senki és semmi sem zavarja meg őket.

Amerika nemzeti parkjait virtuálisan is bebarangolhatjuk, amire mi is adtunk tippeket, de a Yosemite néhány naponta feltöltött time-lapse videóit is érdemes megfigyelni néha.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

állatvilág | fauna | amerika | nemzeti park | yosemite

FOLYTASD EZZEL

Te is megteszed ezt az apróságot, mielőtt elhagyod a hotelszobát?

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram