Close
Ilyen egyszerűen még nem lehetett bebarangolni Amerika nemzeti parkjait

Ilyen egyszerűen még nem lehetett bebarangolni Amerika nemzeti parkjait

Valahogy mindig olyan elérhetetlennek tűntek. Felfoghatatlan méretű tájai, különleges és egyedi képződményei, egészen páratlan vadvilága – kevesen tapasztalhatták meg testközelből. Most, ha akarnánk, se tudnánk belevágni egy kalandtúrába, de ez nem jelenti, hogy ne fedezhetnénk fel a kontinens legszebb nemzeti parkjait, hála a virtuális túráknak. Öt olyan parkot ajánlunk, melyek bejárhatóak online. 

Kenai Fjords Nemzeti Park

Az alaszkai vadonba visz el ez a képernyő előtti túra.

Mintegy negyven gleccser bújik meg a Kenai Fjords Nemzeti Parkban, úgyhogy nincs más dolgunk, mint elfoglalni a helyünket a kajak helyett ezúttal a fotelben, és biztonságosan, kényelmesen felfedezni a gleccserek mellett a szépséges fjordokat és a föld alatti titokzatos jégbarlangokat.

Bryce Canyon Nemzeti Park

Az Észak-Amerika legszebbjének tartott parkban több ezernyi vörösben csillámló sziklatű, sziklaív és sziklaoszlop tornyosul ki a földből. Az állam déli részén található park 2400 és 2700 méter közötti tengerszint feletti magasságban pompázik.

Nem klasszikus értelemben vett valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, ahol a szél és a jég faragta ki a változatos formációkat.

Megannyi látványosság akad ezen a természetfeletti helyen: az arénára emlékeztető Bryce amfiteátrum, a barlangszerű képződményeket megmutató Paria View kilátó, a Natural Bridge kilátópont, ahonnan a park talán legszebb sziklaívére lehet rálátni, és a képződmény legmagasabbja, a 2775 méteren fekvő Rainbow Point.

Hawaii Volcanoes National Park

A szigetek legnépszerűbb nemzeti parkjának minden négyzetcentimétere bejárható online. Így többek között meg lehet nézni a park korábban két évig lezárt legismertebb látványosságát, a Nahuku lávacsatornát, ami egy lávafolyam által formált barlang.

A túrán a vulkáni parti sziklák tetején állva gyönyörködhetünk a nem akármilyen panorámában és akár át is repülhetünk egy működő vulkán felett.

Carlsbad Caverns Nemzeti Park

Itt található a világ egyik legnagyobb barlangrendszere.

Mintegy száz lenyűgöző barlangot lehet bejárni a szobából, és akit a sziklaképződményeken túl a föld alatti világ élővilága is vonz, az a szimulációnak köszönhetően megtapasztalhatja, milyen nézőpontból szemlélik a 255 millió évvel ezelőtt keletkezett, korallzátony alapú barlangrendszert az ott élő brazil szelindek-denevérek.

Dry Tortugas Nemzeti Park

Egy itthon alig ismert hely a Mexikói-öböltől nagyjából száz kilométerre. Békeidőben nem egyszerű megközelíteni: repülővel vagy csónakkal lehet eljutni a polgárháborús időkből fennmaradt Fort Jefferson erődhöz, és aztán átúszni a világ harmadik legnagyobb korallzátonyán.

Utóbbi most kimarad, de a látvány talán kárpótol.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

virtuélis | Dry Tortugas Nemzeti Park | amerika | Hawaii Volcanoes National Park | nemzeti park

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom