Close
Figyelni kell a távolságtartásra a Yellowstone Parkban is, de most nem a járvány miatt

Figyelni kell a távolságtartásra a Yellowstone Parkban is, de most nem a járvány miatt

Más oka van.

Világjárvány idején tökéletes helynek tűnik egy gigantikus nemzeti park, hiszen egyrészt csodálatos környezetben lehet kalandozni, másrészt egyszerűbb betartani a társadalmi távolságtartás szabályait. Utóbbit természetesen a patinás Yellowstone Parkban sem lehet megúszni, de most nem csupán az emberek miatt kell odafigyelni a biztonsági előírásokra.

Elkezdődött ugyanis a jávorszarvasok párzási időszaka, ezért a park vezetősége azt tanácsolja a látogatóknak, hogy legalább húszméteres távolságból figyeljék csak a bikákat, mert ez idő tájt meglehetősen agresszívvé válhatnak.

Az egymással harcoló hímek ilyenkor igyekeznek megmutatni a nőstényeknek a potenciális erejüket, és bár nem okoznak egymásnak komoly sérülést, az emberekre veszélyesek lehetnek.

“Nagyon gyorsan futnak, és mindenféle figyelmeztetés nélkül képesek hirtelen irányváltoztatásra, ezért ha felénk tart egy jávorszarvas, igyekezzünk minél hamarabb biztonságot nyújtó menedéket találni” – szól a nemzeti park közleménye, melyben felhívják a figyelmet a legalább húszméteres távolságtartásra is. Akik nem vigyáznak, akár súlyos sérülést is szenvedhetnek, ha netán rossz időben tartózkodnak rossz helyen.

A jávorszarvasok elsősorban a Yellowstone északi felében tűnhetnek fel, a párzási időszak pedig várhatóan október közepéig tart.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

jávorszarvas | távolságtartás | park | nemzeti | párzás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram