Close
Figyelni kell a távolságtartásra a Yellowstone Parkban is, de most nem a járvány miatt

Figyelni kell a távolságtartásra a Yellowstone Parkban is, de most nem a járvány miatt

Más oka van.

Világjárvány idején tökéletes helynek tűnik egy gigantikus nemzeti park, hiszen egyrészt csodálatos környezetben lehet kalandozni, másrészt egyszerűbb betartani a társadalmi távolságtartás szabályait. Utóbbit természetesen a patinás Yellowstone Parkban sem lehet megúszni, de most nem csupán az emberek miatt kell odafigyelni a biztonsági előírásokra.

Elkezdődött ugyanis a jávorszarvasok párzási időszaka, ezért a park vezetősége azt tanácsolja a látogatóknak, hogy legalább húszméteres távolságból figyeljék csak a bikákat, mert ez idő tájt meglehetősen agresszívvé válhatnak.

Az egymással harcoló hímek ilyenkor igyekeznek megmutatni a nőstényeknek a potenciális erejüket, és bár nem okoznak egymásnak komoly sérülést, az emberekre veszélyesek lehetnek.

“Nagyon gyorsan futnak, és mindenféle figyelmeztetés nélkül képesek hirtelen irányváltoztatásra, ezért ha felénk tart egy jávorszarvas, igyekezzünk minél hamarabb biztonságot nyújtó menedéket találni” – szól a nemzeti park közleménye, melyben felhívják a figyelmet a legalább húszméteres távolságtartásra is. Akik nem vigyáznak, akár súlyos sérülést is szenvedhetnek, ha netán rossz időben tartózkodnak rossz helyen.

A jávorszarvasok elsősorban a Yellowstone északi felében tűnhetnek fel, a párzási időszak pedig várhatóan október közepéig tart.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom