Close
240 repülő felszállását akadályozzák a sztrájkolók, óriási a felfordulás a repülőtereken Hamburgban és Berlinben

240 repülő felszállását akadályozzák a sztrájkolók, óriási a felfordulás a repülőtereken Hamburgban és Berlinben

A landolást is érinti a kiszolgáló személyzet sztrájkja. 

Töröltek minden hétfőre szóló repülőjáratot a Berlin-Brandenburg repülőtéren, de Hamburgban is nagy a kavarodás a földi kiszolgáló és a biztonsági személyzet egynapos sztrájkja miatt – írja a Reuters-re hivatkozva a HVG.

A sztrájk jelenleg 240 gép felszállását akadályozza Berlinben, és a törölt járatokon felül egyes landolásokat is érint.

Hamburgban egy cég, az Aviation Handling Services Hamburg személyzete hirdetett sztrájkot, így itt azokat a gépeket érinti a sztrájk, amelyeket ők szolgálnak ki.

Az AHS a hétfőn felszálló 160 gépből 84-et szolgált volna ki, ezek közül 31-et már reggel kilencre töröltek.

A múlt héten egyébként Düsseldorf, Hamburg, Köln-Bonn és Stuttgart repülőtereit sújtották sztrájkok. A bud.hu információi szerint a két sztrájk jelenleg sem az érkező, sem az induló magyarországi járatokat nem befolyásolja.

(Fotók: Getty, forrás: HVG, Reuters)

hamburg | repülőtér | sztrájk | berlin

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezeken az olasz strandokon nem lesz tömeg a nyáron, nem léphetnek be akármennyien

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram