Close
Eddig még nem látott művek is lesznek a Dobossy következő aukcióján

Eddig még nem látott művek is lesznek a Dobossy következő aukcióján

A soha nem látott különlegességek mellett a piacon már régóta egyáltalán nem fellelhető alkotások is szerepelnek a Dobossy Aukciósház szervezésében a Decemberi kortárs aukció anyagában. 

Ilyen például El Kazovszkij egy installációhoz készült két kutyája, amelyeket a nagyközönség eddig még nem láthatott.

A Dobossy Aukciósház idén ősszel Londonban megvalósította régi álmát, és egy igen izgalmas válogatásban mutatta meg a nemzetközi piacon a kortárs magyar művészetet. Az aukció utóélete és az eredeti tervek egyfelé mutatnak: lesz folytatása Londonban a Dobossy aukcióknak.

A The Studiosban helyet kapó december 9-i budapesti esemény több mint száz tételét a Dobossy aukciókon megszokott változatosság jellemzi: festmények, fotók, grafikák, valamint szobrok egyaránt szerepelnek a kínálatban. De nemcsak műfajában sokszínű az anyag, hiszen nagy kiállítást megjárt darabok, évek óta a piacon már nem kapható tételek, külföldről visszatérő különlegességek is gazdagítják az árverés anyagát.

A kortárs művészet sokszínűségét kiválóan megmutató anyagban a hazai alkotók közül például Halász Károly, Hencze Tamás, Nagy Kriszta x-T, Nádler István és Kelemen Károly több munkája mellett két, a nemzetközi piacon is ismert művész, a svájci Max Bill és az Obama-palkátjairól elhíresült Shephard Fairey alkotásaira is lehet majd licitálni.

“A londoni aukciónk után tudtuk, hogy itthon is izgalmas, erős anyagot kell mutatnunk, hiszen a decemberi árverésünk egyfajta összegzése is az évnek. Márpedig ez az év a terveinket is felülmúlta, így jövőre talán még merészebbek is lehetünk” – mondta Kováts Dávid, a Dobossy Aukciósház egyik tulajdonosa.

A nehezen megszerezhető ritkaságok mellett a feltörekvő, fiatal, valamint az elismert alkotók művei között mindenki megtalálhatja gyűjteménye újabb, vagy akár első darabját.

Ez is érdekelhet:

program | the studios | ritkaságok | budapest | aukció

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram