Close
Eddig még nem látott művek is lesznek a Dobossy következő aukcióján

Eddig még nem látott művek is lesznek a Dobossy következő aukcióján

A soha nem látott különlegességek mellett a piacon már régóta egyáltalán nem fellelhető alkotások is szerepelnek a Dobossy Aukciósház szervezésében a Decemberi kortárs aukció anyagában. 

Ilyen például El Kazovszkij egy installációhoz készült két kutyája, amelyeket a nagyközönség eddig még nem láthatott.

A Dobossy Aukciósház idén ősszel Londonban megvalósította régi álmát, és egy igen izgalmas válogatásban mutatta meg a nemzetközi piacon a kortárs magyar művészetet. Az aukció utóélete és az eredeti tervek egyfelé mutatnak: lesz folytatása Londonban a Dobossy aukcióknak.

A The Studiosban helyet kapó december 9-i budapesti esemény több mint száz tételét a Dobossy aukciókon megszokott változatosság jellemzi: festmények, fotók, grafikák, valamint szobrok egyaránt szerepelnek a kínálatban. De nemcsak műfajában sokszínű az anyag, hiszen nagy kiállítást megjárt darabok, évek óta a piacon már nem kapható tételek, külföldről visszatérő különlegességek is gazdagítják az árverés anyagát.

A kortárs művészet sokszínűségét kiválóan megmutató anyagban a hazai alkotók közül például Halász Károly, Hencze Tamás, Nagy Kriszta x-T, Nádler István és Kelemen Károly több munkája mellett két, a nemzetközi piacon is ismert művész, a svájci Max Bill és az Obama-palkátjairól elhíresült Shephard Fairey alkotásaira is lehet majd licitálni.

“A londoni aukciónk után tudtuk, hogy itthon is izgalmas, erős anyagot kell mutatnunk, hiszen a decemberi árverésünk egyfajta összegzése is az évnek. Márpedig ez az év a terveinket is felülmúlta, így jövőre talán még merészebbek is lehetünk” – mondta Kováts Dávid, a Dobossy Aukciósház egyik tulajdonosa.

A nehezen megszerezhető ritkaságok mellett a feltörekvő, fiatal, valamint az elismert alkotók művei között mindenki megtalálhatja gyűjteménye újabb, vagy akár első darabját.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom