Close
Újabb rekordot döntött meg a Ferrari, ezúttal azonban nem az autósportban

Újabb rekordot döntött meg a Ferrari, ezúttal azonban nem az autósportban

Ha a Ferrari valamibe belevág, garantáltan megdönt néhány rekordot. Ez a cél lebegett az olasz autógyártó előtt akkor is, amikor a Richard Mille-lel együttműködve megalkották a világ legvékonyabb óráját, ami 0,05 millimétert ver rá a Bulgari Octo Finissimo Ultra-ra.

A Richard Mille a héten mutatta be legújabb karóráját, az RM UP-01 Ferrarit, ami csupán 1,75 milliméter vastag. Ez az első óra, amely a svájci óragyártó és a Ferrari több éve tartó együttműködéséből származik.

Az 51×39 milliméter átmérőjű óralapot úgy tervezték, hogy egy sportautó műszerfalára hasonlítson és persze helyet kapott rajta a Ferrari ikonikus logója is. Ha az RM UP-01 Ferrarit és a Bulgari Octo Finissimo Ultra-t egymás mellé helyezzük, láthatjuk, hogy előbbinek óralapja 0,05 milliméterrel vékonyabb, bőrszíja azonban vastagabb.

Az RM UP-01 Ferrariból mindössze százötven példányt gyártottak, és nagyjából 1,88 millió dollárért, vagyis nagyságrendileg 746 millió forintért lehet majd megvásárolni.

Mint ismert, a világ legvékonyabb órájának a címét az Octo Finissimo Ultra csupán három hónapig viselhette, s mivel a Bulgari már nyolcszor beállította, illetve megdöntötte ezt a rekordot, várhatóan mindent meg fognak tenni azért, hogy visszaszerezzék a címet a Ferraritól.

(Forrás: RobbReport, fotók: Richard Mille)

Ferrari | richard mille | óra | karóra

FOLYTASD EZZEL

Így néznek ki a legnépszerűbb úti célok, ha Gucci táskaként öltenek testet

Natalie Portmannél csak a Dior új rúzsai csábítóbbak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom