Close
Újabb rekordot döntött meg a Ferrari, ezúttal azonban nem az autósportban

Újabb rekordot döntött meg a Ferrari, ezúttal azonban nem az autósportban

Ha a Ferrari valamibe belevág, garantáltan megdönt néhány rekordot. Ez a cél lebegett az olasz autógyártó előtt akkor is, amikor a Richard Mille-lel együttműködve megalkották a világ legvékonyabb óráját, ami 0,05 millimétert ver rá a Bulgari Octo Finissimo Ultra-ra.

A Richard Mille a héten mutatta be legújabb karóráját, az RM UP-01 Ferrarit, ami csupán 1,75 milliméter vastag. Ez az első óra, amely a svájci óragyártó és a Ferrari több éve tartó együttműködéséből származik.

Az 51×39 milliméter átmérőjű óralapot úgy tervezték, hogy egy sportautó műszerfalára hasonlítson és persze helyet kapott rajta a Ferrari ikonikus logója is. Ha az RM UP-01 Ferrarit és a Bulgari Octo Finissimo Ultra-t egymás mellé helyezzük, láthatjuk, hogy előbbinek óralapja 0,05 milliméterrel vékonyabb, bőrszíja azonban vastagabb.

Az RM UP-01 Ferrariból mindössze százötven példányt gyártottak, és nagyjából 1,88 millió dollárért, vagyis nagyságrendileg 746 millió forintért lehet majd megvásárolni.

Mint ismert, a világ legvékonyabb órájának a címét az Octo Finissimo Ultra csupán három hónapig viselhette, s mivel a Bulgari már nyolcszor beállította, illetve megdöntötte ezt a rekordot, várhatóan mindent meg fognak tenni azért, hogy visszaszerezzék a címet a Ferraritól.

(Forrás: RobbReport, fotók: Richard Mille)

karóra | óra | richard mille | Ferrari

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram