Így írja be magát Budaörs a kávétörténelembe

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a száz százalékban hazai tulajdonú Roastar Zrt., amely mostantól a Röast Coffee márkanév alatt értékesíti kávéit valamint a kávépiac szereplői számára kínál egyedi szolgáltatásokat, így többek között bérpörkölést és oktatást. A cég elsődlegesen a nagykereskedők, irodaházak és a HoReCa szektor vállalatai közül vár üzleti partnereket, illetve hosszú távú tervei között szerepel, hogy a nemzetközi piacon is megismerjék a Röast Coffee nevét.

Jó hangulatú rendezvényen gyűltek össze Budaörsön a minőségi kávék rajongói és a sajtó képviselői. Az ünnepélyes megnyitón a Röast Coffee vezetője, Nagy-György Zoltán társaságában Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője vágta át a megnyitást jelképező szalagot.

Az új márka helyszíneként azért döntött Budaörs mellett a Röast csapata, mivel a cég már meglévő, Polgárdiban található telephelye és Budapest között ideális lokációnak számít. A Budapesti út 37. szám alatt található üzem és oktatóstúdió egyik különlegességét a Magyarországon található egyetlen Stronghold S9X pörkölőgép adja.

Ez az intelligens berendezés egyenletes pörkölést tesz lehetővé,

ráadásul a működése környezetbarát és hatékony energiafelhasználású. A környezettudatos gondolkodás amúgy is alapvetés a budaörsi helyszínen, ez főleg a kávék csomagolásában lesz tetten érhető.

A helyszín másik különlegessége maga a Röast Coffee csapat. A szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi specialtykávé-világ egyik vezető alakja. 2000-ben, Dublinban kezdett kávéval foglalkozni, közel két és fél évtizedes pályafutása alatt dolgozott a Matthew Algie kávépörkölőnél,

bíráskodott angol és ír bajnokságon, nemzetközi- és világversenyeken, valamint Európa-szerte tart rendszeresen oktatásokat.

Férje, Nagy Gábor, valamint az üzemvezető-helyettes, Nagy Ádám szintén dolgozott Írországban, és ezt a tapasztalatot hasznosítják hazánkban is.

„Akár a jó inasok, mi is körbejártuk a világot és rengeteget tanultunk. Olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt, a Röast Coffee csapaton belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország, azon belül pedig Budaörs jó hírét” – emelte ki Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök vezérigazgatója.

A Röast Coffee csapat az új üzemben elsődlegesen specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést valamint oktatást kínál.

A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még ebben az évben elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből és akár kis kiszerelésű kóstoló csomagokból is választhatnak. A Röast által szervezett tanfolyamok mindenki számára elérhetők, így aki a szakma kiemelkedő oktatóitól szeretne tanulni, a budaörsi stúdióban ezt megteheti.

A budaörsi telephely egyedi dizájnját, illetve magának a márkának az arculatát egy fiatal magyar csapat alkotta meg, a Studio VAN.

A budaörsi operáció mellett a Roastar Zrt. működteti Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzemét Polgárdiban, így egyedi igény esetén jelentős mennyiségű kávé bérpörkölésére is megoldást tud nyújtani.

(Fotók: Röast)

röast | kávépörkölő | üzem | budaörs

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom