Így írja be magát Budaörs a kávétörténelembe

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a száz százalékban hazai tulajdonú Roastar Zrt., amely mostantól a Röast Coffee márkanév alatt értékesíti kávéit valamint a kávépiac szereplői számára kínál egyedi szolgáltatásokat, így többek között bérpörkölést és oktatást. A cég elsődlegesen a nagykereskedők, irodaházak és a HoReCa szektor vállalatai közül vár üzleti partnereket, illetve hosszú távú tervei között szerepel, hogy a nemzetközi piacon is megismerjék a Röast Coffee nevét.

Jó hangulatú rendezvényen gyűltek össze Budaörsön a minőségi kávék rajongói és a sajtó képviselői. Az ünnepélyes megnyitón a Röast Coffee vezetője, Nagy-György Zoltán társaságában Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője vágta át a megnyitást jelképező szalagot.

Az új márka helyszíneként azért döntött Budaörs mellett a Röast csapata, mivel a cég már meglévő, Polgárdiban található telephelye és Budapest között ideális lokációnak számít. A Budapesti út 37. szám alatt található üzem és oktatóstúdió egyik különlegességét a Magyarországon található egyetlen Stronghold S9X pörkölőgép adja.

Ez az intelligens berendezés egyenletes pörkölést tesz lehetővé,

ráadásul a működése környezetbarát és hatékony energiafelhasználású. A környezettudatos gondolkodás amúgy is alapvetés a budaörsi helyszínen, ez főleg a kávék csomagolásában lesz tetten érhető.

A helyszín másik különlegessége maga a Röast Coffee csapat. A szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi specialtykávé-világ egyik vezető alakja. 2000-ben, Dublinban kezdett kávéval foglalkozni, közel két és fél évtizedes pályafutása alatt dolgozott a Matthew Algie kávépörkölőnél,

bíráskodott angol és ír bajnokságon, nemzetközi- és világversenyeken, valamint Európa-szerte tart rendszeresen oktatásokat.

Férje, Nagy Gábor, valamint az üzemvezető-helyettes, Nagy Ádám szintén dolgozott Írországban, és ezt a tapasztalatot hasznosítják hazánkban is.

„Akár a jó inasok, mi is körbejártuk a világot és rengeteget tanultunk. Olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt, a Röast Coffee csapaton belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország, azon belül pedig Budaörs jó hírét” – emelte ki Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök vezérigazgatója.

A Röast Coffee csapat az új üzemben elsődlegesen specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést valamint oktatást kínál.

A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még ebben az évben elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből és akár kis kiszerelésű kóstoló csomagokból is választhatnak. A Röast által szervezett tanfolyamok mindenki számára elérhetők, így aki a szakma kiemelkedő oktatóitól szeretne tanulni, a budaörsi stúdióban ezt megteheti.

A budaörsi telephely egyedi dizájnját, illetve magának a márkának az arculatát egy fiatal magyar csapat alkotta meg, a Studio VAN.

A budaörsi operáció mellett a Roastar Zrt. működteti Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzemét Polgárdiban, így egyedi igény esetén jelentős mennyiségű kávé bérpörkölésére is megoldást tud nyújtani.

(Fotók: Röast)

röast | üzem | budaörs | kávépörkölő

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom