Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a száz százalékban hazai tulajdonú Roastar Zrt., amely mostantól a Röast Coffee márkanév alatt értékesíti kávéit valamint a kávépiac szereplői számára kínál egyedi szolgáltatásokat, így többek között bérpörkölést és oktatást. A cég elsődlegesen a nagykereskedők, irodaházak és a HoReCa szektor vállalatai közül vár üzleti partnereket, illetve hosszú távú tervei között szerepel, hogy a nemzetközi piacon is megismerjék a Röast Coffee nevét.
Jó hangulatú rendezvényen gyűltek össze Budaörsön a minőségi kávék rajongói és a sajtó képviselői. Az ünnepélyes megnyitón a Röast Coffee vezetője, Nagy-György Zoltán társaságában Vágó Csaba, a budaörsi önkormányzat kabinetvezetője vágta át a megnyitást jelképező szalagot.
Az új márka helyszíneként azért döntött Budaörs mellett a Röast csapata, mivel a cég már meglévő, Polgárdiban található telephelye és Budapest között ideális lokációnak számít. A Budapesti út 37. szám alatt található üzem és oktatóstúdió egyik különlegességét a Magyarországon található egyetlen Stronghold S9X pörkölőgép adja.
Ez az intelligens berendezés egyenletes pörkölést tesz lehetővé,
ráadásul a működése környezetbarát és hatékony energiafelhasználású. A környezettudatos gondolkodás amúgy is alapvetés a budaörsi helyszínen, ez főleg a kávék csomagolásában lesz tetten érhető.
A helyszín másik különlegessége maga a Röast Coffee csapat. A szakmai vezető, Nagy-Bertók Anita nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi specialtykávé-világ egyik vezető alakja. 2000-ben, Dublinban kezdett kávéval foglalkozni, közel két és fél évtizedes pályafutása alatt dolgozott a Matthew Algie kávépörkölőnél,
bíráskodott angol és ír bajnokságon, nemzetközi- és világversenyeken, valamint Európa-szerte tart rendszeresen oktatásokat.
Férje, Nagy Gábor, valamint az üzemvezető-helyettes, Nagy Ádám szintén dolgozott Írországban, és ezt a tapasztalatot hasznosítják hazánkban is.
„Akár a jó inasok, mi is körbejártuk a világot és rengeteget tanultunk. Olyan szakmai tapasztalat áll rendelkezésünkre itt, a Röast Coffee csapaton belül, ami Magyarországon párját ritkítja, és ezt szeretnénk átadni és hazánkban hasznosítani. A fő célunk, hogy ennek révén a hazai prémium és specialtykávé-piac meghatározó kereskedői legyünk, utána pedig nemzetközi területen is öregbítsük Magyarország, azon belül pedig Budaörs jó hírét” – emelte ki Nagy-György Zoltán, a Roastar Zrt. elnök vezérigazgatója.
A Röast Coffee csapat az új üzemben elsődlegesen specialty és non-specialty kávékat, white label termékfejlesztést, bérpörkölést valamint oktatást kínál.
A közeljövőben a B2B partnerek számára több nyílt napot is tartanak majd, és még ebben az évben elindítják a webshopot, amelyen keresztül magánszemélyek és partnerek is rendelhetnek termékeikből és akár kis kiszerelésű kóstoló csomagokból is választhatnak. A Röast által szervezett tanfolyamok mindenki számára elérhetők, így aki a szakma kiemelkedő oktatóitól szeretne tanulni, a budaörsi stúdióban ezt megteheti.
A budaörsi telephely egyedi dizájnját, illetve magának a márkának az arculatát egy fiatal magyar csapat alkotta meg, a Studio VAN.
A budaörsi operáció mellett a Roastar Zrt. működteti Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb, IFS minősítésű kávépörkölő üzemét Polgárdiban, így egyedi igény esetén jelentős mennyiségű kávé bérpörkölésére is megoldást tud nyújtani.
(Fotók: Röast)
üzem | röast | budaörs | kávépörkölő
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!