A rendezők mindent megtesznek azért, hogy csökkentsék a kontaktusok számát a téli olimpia ideje alatt, ezért még az ételek és italok elkészítésének, valamint kiszállításának automatizálását is megoldották.
Rendkívül szigorú szabályok érvényesek a február 4-én, Pekingben kezdődő téli olimpia résztvevőire, kísérőire és önkénteseire, akiknek nemcsak, hogy oltottaknak kell lenniük, de minden egyes nap Covid-tesztet kell készíteniük és folyamatosan kell mérniük a testhőmérsékletüket. Emellett azonban korlátozniuk is szükséges a fizikai interakciókat,
így a kézfogásokat, a pacsikat, az öleléseket, a távolságtartásra pedig fokozottan oda kell figyelniük.
Az általános óvintézkedéseken túlmenően azonban a szervezők számos innovatív megoldást, automatizációt is bevezetnek annak érdekében, hogy a buborék valóban meg tudja védeni a sportolókat. Az olimpia fő médiaközpontjának mennyezetére például
egy hatalmas robotkart telepítettek, ami leengedi az ételeket a plexivel körülvett asztaloknál ülőknek.

Emellett van egy robotszakács is, aki például hamburgert készít, egy másik friss kávét darál, a harmadik pedig csaposként dolgozik.
Aki koktélra vágyna, villámgyorsan hozzá is juthat: csupán egy kódot kell beolvasnia a telefonján, hogy aztán
kilencven másodperc múlva a gondosan kitöltött italt szürcsölhesse.
A kínai hírügynökség tájékoztatása szerint ez az intelligens rendszer nemcsak az étkezés hatékonyságát javíthatja, hanem, mivel a lehető legnagyobb mértékben kiváltja az emberi munkaerőt, így jelentősen csökkenthetők általa az interakciók is, amelyek előnyösek a járványmegelőzés szempontjából.
A sajtó számára fenntartott kantin a nap huszonnégy órájában fog működni a verseny ideje alatt, különféle étkezési lehetőségeket, így kínai, nyugati és gyorséttermi fogásokat biztosítva.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
robot | nagy sztori | koronavírus | étterem | covid | téli olimpia
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!