Close
Idén nem úgy vásárolunk húsvétra, mint korábban

Idén nem úgy vásárolunk húsvétra, mint korábban

Idén óvatosabbak a vevők és nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban.

Mint Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára elmondta, január és a február mindig az év két legkisebb forgalmú hónapja, de a húsvét előtti időszakban megélénkül a kiskereskedelem.

Idén szintén erre lehet számítani, így a mai naptól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben. Az élelmiszerek és várhatóan az iparcikkek is kelendőbbek lesznek.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva folyó áron többet hagynak majd az üzletekben a fogyasztók, és egyes termékekből várhatóan legalább annyi fogy, mint tavaly. Ide tartoznak például az árstopos termékek is, különösen, ha kapcsolódnak a húsvéthoz, mint a tojás.

Bár alapvetően van elég áru az üzletekben, esetenként előfordul, hogy a gyártók nem tudnak megfelelő ütemben szállítani, mert

most nehezebb olyan pontosan felmérni a vásárlói igényeket, mint korábban.

A kereskedők viszont azzal számolnak, hogy a családok többet tudnak költeni, mint az év elején.

Nemrég az is kiderült, hova utazik a legtöbb magyar húsvétkor, itt pedig megnézheted, mit eszik és iszik a világ ezen az ünnepen.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

húsvét | üzletek | élelmiszerboltok | bevásárlás

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram