Idén nem úgy vásárolunk húsvétra, mint korábban

Idén óvatosabbak a vevők és nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban.

Mint Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára elmondta, január és a február mindig az év két legkisebb forgalmú hónapja, de a húsvét előtti időszakban megélénkül a kiskereskedelem.

Idén szintén erre lehet számítani, így a mai naptól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben. Az élelmiszerek és várhatóan az iparcikkek is kelendőbbek lesznek.

Az előző év azonos időszakával összehasonlítva folyó áron többet hagynak majd az üzletekben a fogyasztók, és egyes termékekből várhatóan legalább annyi fogy, mint tavaly. Ide tartoznak például az árstopos termékek is, különösen, ha kapcsolódnak a húsvéthoz, mint a tojás.

Bár alapvetően van elég áru az üzletekben, esetenként előfordul, hogy a gyártók nem tudnak megfelelő ütemben szállítani, mert

most nehezebb olyan pontosan felmérni a vásárlói igényeket, mint korábban.

A kereskedők viszont azzal számolnak, hogy a családok többet tudnak költeni, mint az év elején.

Nemrég az is kiderült, hova utazik a legtöbb magyar húsvétkor, itt pedig megnézheted, mit eszik és iszik a világ ezen az ünnepen.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

élelmiszerboltok | húsvét | üzletek | bevásárlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom