Close
Így cserélődik ki az ország lakossága húsvétkor

Így cserélődik ki az ország lakossága húsvétkor

Eddig 410 ezer foglalást fogadtak a magyarországi szálláshelyek húsvétra, ami 11 százalékkal több, mint tavaly. A foglalások 38 százaléka a fővárosba, 62 százaléka vidékre érkezett.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai  szerint Budapesten a külföldiek lesznek többségben (72 százalék), míg vidéken a foglalások háromnegyede hazai vendégektől származik.

A legtöbb utazó a Balatonra, a Mátra-Bükk és Bük-Sárvár vidékére indul.

Már az év eleje óta feltűnően sok külföldi utazó érkezik az országba,  az Eurostat adatai alapján például januárban Magyarország az egyik legnagyobb forgalomnövekedést tudta felmutatni Európában az előző januárhoz képest. A szálláshelyeken országszerte a tavalyinál is erőteljesebb forgalom várható.

A legtöbb külföldi foglalás Izraelből, Németországból és Spanyolországból érkezett a fővárosba, míg a vidéki úti célok szálláshelyeit főként cseh, szlovák és német vendégek fogják megtölteni,

akik elsősorban a Balatonra, valamint a Bük-Sárvár és a Mátra-Bükk térségbe utaznak majd. A vidéki települések közül Hévíz, Bük és Sárvár számíthat a legtöbb külföldi vendégre.

Emellett a magyar vendégek is a Balatonon, illetve a Mátra-Bükk térségben pihenik ki a tavaszi fáradtságot, de közülük sokan indulnak majd Budapestet és környékét felfedezni ebben az időszakban. A legnépszerűbb úti célok a főváros után a fürdővárosok: Hajdúszoboszló, Zalakaros és Hévíz felé veszik a legtöbben az irányt április 7. és 10. között.

Aki húsvétkor Nagy-Britanniába készül, annak érdemes felkészülnie a hosszabb sorbanállásra.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

magyarok | utazás | foglalás | városok | húsvét

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram